Українські та європейські стартапи залучили $5,5 млн від Meta / Все новости / Главная

50 стартапів-учасників освітньої програми Genesis StartUp Academy 2.0 together with Meta залучили понад $5,5 млн на розвиток бізнесу від партнерів академії — компаній Meta, Amazon Web Services (AWS), Notion, Sensor Tower, Zendesk, українських Legal Nodes і Awesomic, та інших. Серед учасників — 25 українських стартапів, які сумарно отримали $2,7 млн. 

Компанії отримали кошти у вигляді кредитів, безкоштовного доступу до бізнес-сервісів та менторських сесій. Meta надала стартапам доступ до сертифікації Blueprint, AWS — кредити на покриття витрат на хмарні сервіси компанії на сумму до $100 000 для кожного стартапу. Awesomic, Sensor Tower, Zendesk та Сustomer.io надали безкоштовний доступ до своїх продуктів терміном від одного місяця до року. Стартап Legal Nodes провів безкоштовні сесії із експертами компанії, а також безкоштовну підписку на свою юридичну платформу. 

«Центральна та Східна Європа — регіон, де багато талановитих і наполегливих підприємців, що довгий час були недооцінені венчурними інвесторами. Тому ми вбачаємо нашу місію як компанії — допомагати їм розвиватися, залучати кошти та створювати продукти, що змінюватимуть життя мільйонів людей на краще. Наша мета — знайти перспективних підприємців, дати їм інструменти, поділитися знаннями і контактами для того, аби вони могли в майбутньому рухати індустрію вперед. Це стосується і компаній поза межами екосистеми Genesis, адже ми зацікавлені в розвитку ринку загалом», — підкреслив COO Genesis Артем Копанєв. 

Бонуси та кредити на розвиток бізнесу учасники отримали під час навчання у Genesis StartUp Academy 2.0 — безкоштовній міжнародній програмі для топменеджерів і фаундерів технологічних бізнесів, створеній українською кофаундинговою ІТ-компанією Genesis спільно з Meta, із залученням партнерів та інвестиційних фондів. Понад 3000 кандидатів із 30 країн подали заявки, з яких до участі у програмі обрали 50, половину склали українські компанії. 

«Щороку технологічні компанії з країн Центральної та Східної Європи поповнюють списки юнікорнів. Навіть у складні для світової економіки часи вони продовжують залучати інвестиції. Мeta підтримує розвиток інноваційних компаній, тому спільно з Genesis ми реалізували стартап-академію і плануємо брати участь в подібних ініціативах і надалі, щоби сприяти зростанню східно-європейського технологічного сектору за допомогою знань та ресурсів», — говорить Станіслав Біров, Client Partner Meta в регіоні Центральної та Східної Європи. 

Навчання тривало три місяці, програма охопила різні етапи створення, управління та масштабування технологічного бізнесу. Крім класичного навчання, в межах програми створили унікальний простір для нетворку та обміну знаннями і досвідом: провели менторські сесії, мітапи із СЕО глобальних бізнесів, 1:1 консультації з партнерами, peer-to-peer навчання. Наприкінці програми відбувся Pitch Day, в межах якого відібрані учасники презентували проєкти інвесторам з 12 провідних європейських та американських венчурних фондів, зокрема Flyer One Ventures, Horizon Capital, Catalyst Romania, TA Ventures, ICU Ventures. 

«Відмінна організація від самого початку, насичені лекції, з нестандартним підходом та інсайдами з “внутрішньої кухні” стартап-білдера. Ментори приходять на сесії підготовленими, із купою влучних питань та гіпотез щодо твого проєкту. Pitch Day з крутим лайнапом в журі. Все це допомогло нам побудувати стратегію і зробити перші кроки до бажаних результатів», — ділиться враженнями учасниця стартап-академії та засновниця новозеландського стартапу Tamaranga українка Анжеліка Романенко. 

Старт набору на третій потік StartUp Academy Genesis планує оголосити вже на початку 2023 року. Заявки на участь стартапи можуть вже залишати на сторінці реєстрації

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: