Рік мобільного фронту lifecell: підтримка абонентів й розбудова мережі / Все новости / Главная

Вже протягом року команда lifecell робить все можливе, щоб абоненти оператора мали зв'язок під час війни. Ще в перший місяць повномасштабної агресії команда lifecell запустила національний роумінг для абонентів всіх мобільних операторів в Україні. Завдяки цій послузі lifecell щодня обслуговує в середньому 300-400 тисяч абонентів інших операторів.

Підтримка роботи мережі

Незважаючи на активні бойові дії та обстріли держави-агресора, ремонтні бригади щодня виїжджають на об'єкти, щоб оперативно лагодити зв'язок. За рік було здійснено понад 80 тисяч виїздів. Протягом війни інженери відновили більше 670 км пошкоджених оптичних ліній. У деокупованих територіях та поблизу зон активних бойових дій команда оператора щодня відновлює пошкоджені базові станції.

Починаючи з осені, коли ворог став активно обстрілювати енергетичну інфраструктуру, оператори зіткнулися з новим викликом - забезпечення автономної роботи базових станцій на тривалий час під час аварійних та екстрених відключень електропостачання. lifecell закупив сотні генераторів і тисячі сучасних Li-Ion акумуляторних батарей, щоб абоненти могли залишатись на зв’язку.

Розбудова мережі

Команда мобільного оператора lifecell за рік війни зуміла побудувати 670 нових базових станцій, переважно у регіонах, куди було змушено переселитися багато українців з південних та східних областей України. У той же період було модернізовано 2096 базових станцій, збільшено ємність акумуляторів та розширено пропускну здатність, щоб більше абонентів могли одночасно користуватися мобільним інтернетом та голосовими дзвінками. В результаті, за рік війни lifecell повернув зв’язок у 338 населених пунктах України, де мешкає понад 3,2 млн українців.

Допомога абонентам і країні

Під час війни lifecell надав мільйони хвилин та терабайти інтернету без додаткової плати абонентам в Україні та за кордоном, щоб вони мали зв'язок з близькими та рідними. Щодня lifecell нараховував своїм абонентам 2 ГБ на спілкування у месенджерах. За 9 місяців кожен абонент отримав близько 550 ГБ трафіку без додаткової плати, щоб мати можливість оперативно читати новини й спілкуватися з близькими.

Lifecell надавав допомогу українським абонентам за кордоном, щоб допомогти їм залишатися на зв'язку. Завдяки акціям "Гігабайти без кордонів" в понад 30 країнах Європи та "Вхідні дзвінки без додаткової плати" в понад 10 країнах, понад 500 тисяч абонентів отримали близько 20 мільйонів ГБ та виговорили 10 мільйонів хвилин.

Оператор нарахував понад 500 тисяч спеціальних пакетів послуг військовим, медикам, волонтерам та працівникам критичної інфраструктури та (10 тисяч ГБ мобільного інтернету, 10 тисяч хвилин на дзвінки на будь-які номери в Україні та 10 тисяч SMS). Комерційна вартість наданих пакетів послуг складає понад 300 мільйонів гривень.

Для абонентів, які пережили окупацію, lifecell нараховував пакети послуг без додаткової плати "Ми вільні", що містять 500 хвилин на розмови та 10 ГБ мобільного інтернету. За рік повномасштабної війни нараховано понад 60 тисяч таких пакетів послуг абонентам в деокупованих регіонах.

Для прискорення відновлення цифрової та телекомунікаційної інфраструктури України lifecell перерахував 40 мільйонів гривень на фонд UNITED24 та передав для ЗСУ обладнання на загальну суму понад 37 мільйонів гривень.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: