Glovo спрямує 7,5 мільйонів гривень на допомогу Україні до кінця 2023 року / Все новости / Главная

Сервіс Glovo анонсував створення глобального фонду Glovo Impact Fund для вирішення соціальних та екологічних проблем у світі та допомоги Україні як окремий напрям. Це перший у своєму роді фонд у сфері доставки, яка стрімко зростає.

Фонд поповнюватиметься коштом частини прибутків від кожного замовлення у 25 країнах, де представлений сервіс. Допомога Україні стане одним з шести напрямів роботи Glovo Impact Fund, серед яких також зменшення голоду у світі, боротьбу зі зміною клімату, диджиталізація малого та середнього бізнесу, усунення гендерного дисбалансу у сфері технологій та освітні програми для кур’єрів. До кінця 2023 року до глобального фонду Glovo планує зібрати 5 мільйонів євро.

Україна – один з найбільш успішних ринків Glovo й, попри війну, залишається пріоритетом для компанії. Головними напрямами діяльності фонду в Україні стануть фінансування місцевих громадських організацій, що опікуються постраждалими від війни й малозабезпеченими сім’ями, та допомога малому і середньому бізнесу.  Впродовж 2023 року Україна отримає 7,5 мільйонів гривень.

«Понад 90% наших партнерів – це МСБ. У 2023 році з фонду Impact Fund ми плануємо залучити кошти до програми Glovo Local, яка вже допомагає місцевим бізнесам, що постраждали від війни. У межах програми ми пропонуємо підприємцям інструменти, що допомагають диджиталізувати бізнес й отримати більше клієнтів. Для внутрішньо переміщених бізнесів і тих, що заснували військові, ми маємо спеціальні умови для легкого старту”, – коментує Марина Павлюк, генеральна директорка Glovo в Україні.

Крім допомоги МСБ в Україні, Glovo також виділяє гроші на фінансування неприбуткових організацій. З початку повномасштабного вторгнення в межах програми Glovo Access кур’єри Glovo доставили вже понад 114 тисяч соціальних обідів і 54 тисячі кілограмів їжі для малозабезпечених сімей та громадських організацій, а на “хмарних” кухнях Glovo кухарі приготували 1300 благодійних страв. Зараз завдяки проєкту Glovo Access працівники Дарницького центру соціального захисту міста Києва мають можливість здійснювати соціальні доставки незахищеним верствам населення безкоштовно. Цей проєкт буде масштабуватись й на інші райони міста.

 

Тэги:   Glovo

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: