Google створив застосунок на базі ШІ для людей з вадами зору / Все новости / Главная

Близько 338 мільйонів людей у всьому світі мають помірні або серйозні порушення зору. Для таких людей навіть прості завдання повсякденного життя можуть ставати серйозною перешкодою або вимагати багато часу та зусиль.

Щоб допомогти таким людям, ще в 2018 році Google створив додаток для Android під назвою Lookout, який використовує штучний інтелект для допомоги особам із вадами зору в повсякденних завданнях. А тепер Lookout розширює свою підтримку на 11 нових мов, включаючи українську.

Під час використання Lookout українською мовою, ви можете використовувати наступні 3 режими:

  1. Режим тексту: Найбільш підходящий для читання короткого тексту вголос, такого як сортування візитних карток або читання листів.
  2. Режим документу: Цей режим дозволяє фотографувати та озвучувати всю сторінку тексту в текстовому форматі або в Google Документах.
  3. Режим дослідження: Використовуючи комп'ютерний зір, Lookout ідентифікує об'єкти навколо вас, що може бути особливо корисним, коли ви перебуваєте в незнайомому місці і хочете знати, що саме оточує вас, наприклад, меблі або ваші домашні улюбленці.

Google продовжує співпрацювати зі спільнотами сліпих та осіб із обмеженим зором, щоб зрозуміти, як поліпшити Lookout та зробити його ще кориснішим. З моменту запуску інженери враховували їхні відгуки для створення додаткових режимів та поліпшення дизайну застосунку. Також, доступ до додаткових режимів можливий для користувачів інших мов, включаючи англійську.

Застосунок працює найкраще на пристроях з більш ніж 2 ГБ оперативної пам'яті та Android версії 6.0 або пізніших. Детальну інформацію щодо роботи Lookout можна знайти в довідковому центрі

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: