Google розширює програму “Безпека дітей в Інтернеті” / Все новости / Главная

Знання про безпеку в Інтернеті та культура поведінки в цифровому просторі стають ключовими аспектами виховання молодого покоління. Саме тому компанія Google розширює свою програму "Безпека дітей в Інтернеті" в Україні та представляє цілий ряд нових ініціатив з метою підвищення рівня цифрової грамотності та безпеки онлайн для дітей. Реалізація цих ініціатив здійснюється спільно з Міністерством освіти і науки України.

Оновлений "Посібник з безпеки дітей в Інтернеті"

Однією з ключових ініціатив є впровадження в Україні оновленого навчального посібника з безпеки дітей в Інтернеті від Google. Цей "Посібник з безпеки дітей в Інтернеті" був розширений та оновлений новими матеріалами, спрямованими на сучасні виклики. Зокрема, у модулі "Бережи свої таємниці" було додано 3 нових уроки, які присвячені цифровій конфіденційності, використанню особистих даних та методам захисту приватності в Інтернеті. Ця оновлена інформація сприятиме кращому розумінню та захисту конфіденційності дітьми та підлітками в онлайн-середовищі.

Додатково, була розроблена колекція "Уроки з цифрового добробуту", яка допомагає дітям стати більш свідомими та відповідальними користувачами Інтернету. Ці уроки охоплюють різні аспекти цифрового життя, включаючи питання етики в мережі та розвиток критичного мислення.

Грант від Google.org для програми "Безпека дітей в Інтернеті" в Україні

Ще однією важливою новиною є виділення гранту від Google.org в розмірі 300 тисяч доларів для підтримки розвитку цифрової освіти для дітей та молоді в Україні через School with Class Foundation. Метою цього проєкту є розвиток компетенцій, ставлення та навичок молодих людей, які допоможуть їм орієнтуватися в онлайн-світі. Початково програма була спрямована на учнів віком від 9 до 14 років, але в подальшому вона була адаптована для молодших дітей віком від 3 до 9 років, і наразі Фонд активно розробляє програму для старших учнів віком від 14 до 18 років. Ця ініціатива реалізується у партнерстві з українськими освітніми некомерційними організаціями.

Онлайн-тренінг для освітян "Безпека дітей в Інтернеті" від Google: інструменти та поради для вчителів

З метою підготовки освітян до викладання цифрової безпеки запрошуємо вас приєднатися до онлайн-тренінгу "Безпека дітей в Інтернеті" від Google: інструменти та поради для вчителів", який відбудеться 10 жовтня о 16:00. Цей тренінг буде корисним для педагогів, які працюють з дітьми шкільного віку та підлітками.

Під час тренінгу ви отримаєте інформацію про:

  • Проблеми, з якими діти стикаються в онлайн-середовищі.
  • Можливості програми Google "Безпека дітей в Інтернеті".
  • Як інтегрувати інструменти програми "Безпека дітей в Інтернеті" у навчальний процес.

Реєстрація на тренінг доступна за посиланням.

Усі необхідні ресурси щодо цифрової безпеки можна знайти на освітньому порталі Google Знання в розділі "Безпека дітей в Інтернеті".

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: