Як перевірити торгову марку? / Все новости / Главная

Ретельна перевірка торгових марок є ключовим етапом для визначення чесності та надійності потенційного партнера. Це не лише можливість оцінити переваги співпраці, але й шанс встановити потенційні зв'язки між брендом та його власником. Нерідко такі зв'язки залишаються непомітними, але вони можуть визначити розмір майбутніх угод. Більше інформації на тему доступно за посиланням https://youcontrol.com.ua/topics/yak-pereviryty-torhovelnu-marku-i-shcho-vona-pokazhe/.

Звідки можна отримати інформацію про ТМ?

Відкритий державний реєстр торгових марок в Україні — це унікальна база даних, що налічує в собі всі ТМ, зареєстровані на території країни. Важливо зазначити, що до цього реєстру потрапляють лише ті торгові марки, які успішно пройшли процедуру реєстрації. Точна дата реєстрації торгової марки вважається датою її опублікування. Державний реєстр торгових марок управляється українським інститутом інтелектуальної власності (Укрпатент).

Як перевірити чи зареєстрована торгова марка?

Будь-хто може перевірити торгову марку онлайн в цьому відкритому реєстрі. Результати безкоштовного пошуку містять як затверджені заявки, так і ті, які перебувають на стадії розгляду. Важливо зауважити, що це стосується лише тих заявок, які вже мали відображення у реєстрі та за які заявники вже сплатили всі відповідні внески.

Зазначений функціонал реєстру не відображає несплачені та найновіші заявки, що були нещодавно подані на розгляд. Це важливо враховувати, оскільки використовуючи такий спосіб можна пропустити значну кількість актуальних даних. Це може вплинути на формування невірних висновків щодо потенційних партнерів.

Використання офіційного сайту Укрпатенту не завжди є простим: технічні неполадки, обмеження у пошуку лише за торговими марками, а не за компаніями, а також складний інтерфейс порталу — усе це може ускладнити процес отримання потрібної інформації.

Як перевірити торгову марку онлайн в YouControl?

В YouControl можна швидко перевірити торгову марку і зробити це максимально зручно. Спочатку потрібно ввійти у систему або зареєструватись, якщо вас ще немає у списку користувачів. Потім просто введіть у пошук назву або код ЄДРПОУ компанії.

Інформація про торгові марки юридичної особи відображається в профілі у вкладці «Власність → Торгові марки». Тут можна знайти:

  • найменування — текстовий товарний знак;
  • візуальне зображення — графічний товарний знак;
  • реєстраційний номер;
  • дату реєстрації та термін дії;
  • поточний статус ТМ — активна чи ні;
  • класифікацію ТМ за Міжнародною класифікацією товарів і послуг.

Інформація у реєстрі оновлюється при реєстрації нових товарних знаків. В профілі контрагента в системі YouControl інформація оновлюється при кожному новому пошуку, завжди надаючи актуальні дані з реєстрів.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: