Модернізація вашого складу без зайвого стресу / Все новости / Главная

Марк Вілер (Mark Wheeler), директор із рішень у сфері керування ланцюгами постачання у компанії Zebra Technologies

2020 рік навчив компанії, які використовують системи управління ланцюгами постачання: щоб конкурувати в сучасному мінливому світі «на вимогу», потрібно бути гнучкими. Тепер як ніколи важливо відпускати товари швидше, ретельніше та із залученням меншої кількості трудових ресурсів.

80% керівників ІТ та операцій у галузях виробництва, логістики, роздрібної торгівлі та дистрибуції вважають, що сучасні технології відіграють ключову роль для конкурентоспроможності в умовах економіки «на вимогу». Проте лише 35% із них стверджують, що мають чітке розуміння, як розпочати їх впровадження.

Перед найскладнішим викликом стоять як малі, так і середні компанії, бізнес яких залежить від ланцюгів постачання. Деякі з них досі здійснюють складські операції в ручному режимі. Однак добра новина в тому, що завдяки технологічному поступу процес впровадження сучасних складських технологій в роботу ланцюгів постачань для таких компаній став простішим. Інноваційні технологічні рішення стало простіше впроваджувати, вони інтуїтивно зрозуміліші у використанні та мають швидшу рентабельність інвестицій (ROI).

Якщо ви хочете досягти високого показника рентабельності ваших інвестицій (ROI), то потрібно для початку визначити сфери, де технологія допоможе вам найшвидше оптимізувати операції. Почніть з перегляду щоденних завдань, які виконують ваші працівники. Хоча це може здаватися очевидним, однак компаніям часто не вдається зробити крок назад і ретельно дослідити свої щоденні операції. Коли ж вони це роблять, то досить часто швидко виявляють нові способи оптимізації робочих процесів та підвищення продуктивності.

Підвищення продуктивності оперативного персоналу

Припустімо, ваші працівники годинами сканують штрих-коди за допомогою звичайних сканерів, які не дуже добре працюють і тим самим значно знижують продуктивність праці. Якщо ж використовувати більш інтелектуальні сканери, які можуть точно зчитувати пошкоджені, надірвані або погано надруковані штрих-коди під будь-яким кутом, то зникне необхідність сканувати товар багато разів, що своєю чергою зекономить час і гроші.

Або, можливо, вашим працівникам потрібні сканери із більшим захистом від зовнішніх впливів (rugged scanners), які можуть точно сканувати штрих-коди на близькій і далекій відстані або сканувати багато штрих-кодів за раз. Такі рішення, наприклад, дають змогу водіям навантажувачів швидко виконувати багаторазові сканування інвентарю, не виходячи з транспортного засобу. Це економить багато робочого часу щодня.

Інвестиції у переносні сканери (wearable scanners), що прискорюють процес сканування, також можуть зберегти багато робочого часу. Підвищити ефективність може і встановлення мобільних термопринтерів біля точок здійснення операцій прийому – видачі. Оскільки працівникам не треба витрачати час на те, щоб ходити до централізованих принтерів по надруковані транспортні етикетки. До того ж на нових моделях термопринтерів набагато простіше здійснювати операції, що економить час на навчання працівників та, власне, здійснення операції.

Підвищення продуктивності та безпеки працівників

Після дослідження індивідуальних процесів розгляньмо способи оптимізації операцій між  командами. Наприклад, мобільні пристрої для комунікації в групах дають змогу здійснювати швидку взаємодію між працівниками і підвищують їхню безпеку завдяки щоденному віртуальному спілкуванню.

Мобільні пристрої, зокрема з переносною технологією, як-от розумні окуляри, інтегровані у систему управління складом (WMS), відіграють важливу роль для оптимізації операцій між командами. Наприклад, працівники, які мають окуляри з дисплеєм, можуть переглядати безпосередньо на рівні своїх очей прості інструкції щодо комплектації замовлення та навіть одночасно збирати кілька замовлень. Водночас менеджери можуть оперативно давати інструкції щодо виконання замовлення, враховуючи поточне місцезнаходження збиральника, наявність чи навіть терміновість замовлення.

Дрібні покращення у здійсненні операцій багатьох працівників також можуть значно підвищити продуктивність праці з мінімальними інвестиціями. Наприклад, міцні ударостійкі планшети, встановлені на автонавантажувачах, або на візках для швидшого та ефективнішого транспортування матеріалів.

Крім того, технології можуть допомогти захистити працівників під час пандемії, сигналізуючи, коли працівники наближаються один до одного на відстань, ближчу ніж півтора метра, і створюючи запис, коли працівники перебувають у тісному контакті протягом певного періоду часу. Ці дані дають змогу легко відстежувати контакти, якщо хтось із працівників отримує позитивний результат тесту на COVID-19. Також їх можна використовувати, щоб виявляти перевантажені ділянки робочого процесу на складах і вживати заходи для зменшення ризиків. До прикладу, у місцях, де забирають великі обсяги товарів або замовлень, оператор складу, щоб зменшити скупчення, може реструктурувати цей процес або розглянути варіант передачі матеріалів за допомогою конвеєрів або колаборативних роботів і так зменшити кількість контактів «людина – людина».

Покращення обліку активів

Після підвищення продуктивності працівників та робочої сили загалом наступний логічний крок – це збільшити прозорість обліку активів. Така технологія, як радіочастотна ідентифікація (RFID), реєструє позначені товари за допомогою зчитувача RFID, щойно їх відвантажили і провезли через двері доку (складу). Зчитувачі RFID, розташовані по всьому складі, дають змогу точно бачити, що є на складі та де воно зберігається.

Це особливо важливо для складів роздрібної торгівлі. За даними IHL Group, американські роздрібні торговці щороку втрачають майже 145 мільярдів доларів через нестачу запасу товарів на складі. Кращий облік кожної одиниці товару може зменшити відсутність запасів і, відповідно, втрачені прибутки.

За даними опитування, 77% респондентів погоджуються, що їм потрібно модернізувати складські операції, утім визнають, що повільно впроваджують нові технології. Проте в сучасному світі «на вимогу» повільне впровадження нової технології може загрожувати втратою бізнесу на користь спритніших конкурентів.

На щастя, розпочати роботу простіше, ніж думає багато підприємців. Компанії можуть розпочати модернізацію своїх складських приміщень, просто уважно і ретельно вивчивши свої щоденні операції та визначивши, де можна підвищити ефективність.

При цьому компаніям не обов’язково проводити цей аналіз самостійно. Обираючи партнера – експерта з технологій, виберіть такого, що проведе глибинний аналіз ваших операцій перед тим, як ви здійсните покупку.

Якісний операційний аналіз виявить ділянки, на яких технологія може допомогти вам оптимізувати операції, та дасть зрозуміти, наскільки швидко повернуться кошти, інвестовані у технологію. З такою інформацією ви можете впроваджувати нові технології з упевненістю, що це принесе значний прибуток вашому бізнесу.

Натисніть, щоб дізнатись більше про те, як технологія допомагає операторам складських приміщень модернізувати свою діяльність та підготувати їх ланцюги постачання до майбутнього тут.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: