Перший український проєкт в портфелі: Finmap залучив інвестиції від інвестора Uber та Stripe / Все новости / Главная

Сервіс обліку грошей для сучасного бізнесу Finmap залучив € 1 млн у новому раунді інвестицій. Фінансування буде спрямоване на маркетинг та локалізацію сервісу у країнах експансії – Польщі та Туреччині, посилення присутності в англомовних та іспаномовних країнах та розширення команди.

Лід-інвестором став американсько-польський венчурний фонд SMOK Ventures. Пол Брагіель, співзасновник та GP фонду, за свою професійну кар’єру інвестував у понад 400 компаній, зокрема в “єдинороги” UBER, Stripe, Niantic, Unity та Zappos. Для фонду це перша інвестиція в український проєкт.

Також до інвестування долучились чеський інвестиційний фонд Presto Ventures, лід-інвестор у попередньому раунді, інвестиційна компанія Capital Genetics зі Словенії та CEO tbi bank Петр Барон.

На сьогодні понад 2500 бізнесів використовують Finmap для щоденного менеджменту фінансів. За останній рік кількість іноземних клієнтів сервісу збільшилась у 3 рази – з 11% до 36%. Українські підприємці досі становлять вагому кількість клієнтів – 64%.

“Попри постійні челенджі ми продовжуємо розвивати компанію та масштабуватись у нових країнах. Наша місія – допомагати підприємцям краще розуміти власні бізнеси за допомогою “easy going” продукту, який розв’язує щоденні задачі обліку грошей краще та ефективніше Excel-таблиць. Ми спостерігаємо позитивну тенденцію щодо збільшення присутності Finmap в Центральній Європі. Активно додаємо локальні інтеграції з банками та посилюємо партнерські відносини. За останній рік нам вдалось збільшити кількість наших користувачів в більш ніж 2 рази” – говорить співзасновник Finmap Олександр Соловей.

Основний продукт Finmap – хмарний сервіс та iOS застосунок, який допомагає власникам бізнесів просто та зручно вести облік грошей своєї компанії та персональних фінансів підприємців. Власники бізнесу мають можливість бачити в реальному часі, що відбувається в їхньому бізнесі з точки зору грошей, уникати касових розривів та приймати правильні рішення. У ньому доступні інтеграції з 2000+ європейськими банками та сервісами PayPal, Wise, Revolut, ApiXDrive, Fondy тощо. А також керувати крипто-портфелем. Для українських користувачів доступні інтеграції з ПриватБанком, monobank, ПУМБ. У найближчих планах також додавання опції інвойсингу – функціоналу для виставлення рахунків-фактур.

"У Finmap нам вдалось об'єднати потужний функціонал та простоту інтерфейсу, що є особливо цінними та важливими для підприємців, які цінують свій час. Раді, що додаткові ресурси та підтримка зможуть допомогти пошити цю "потужну простоту" на нові ринки", — додає Дмитро Дубілет, співзасновник Finmap, український підприємець.

Сервіс постійно оновлюється та адаптується під потреби користувачів та локальні особливості ведення бізнесу. У 2022 році відбувся реліз нативного мобільного застосунку Finmap для iOS, який дозволяє швидше та зручніше вносити фінансові дані та керувати персональними фінансами підприємця. Це доповнення до десктопної версії сервісу, який повністю інтегрується з обліковим записом користувачів. У найближчих планах компанії також запустити Android-версію застосунку.

Перші інвестиції стартап Finmap залучив у 2020 році у вигляді державного гранту, отриманого від Українського фонду стартапів за результатами успішного виступу на четвертому Pitch Day.

“Грант у розмірі $50 тисяч став важливим поштовхом до вдосконалення продукту та масштабування. Сьогодні кейс компанії є підтвердженням великого потенціалу українських стартапів на міжнародному ринку. Менш ніж за три роки ми бачимо значний результат: стрімке розширення клієнтської бази, залучення нових інвестицій та участь у складі українських делегацій на потужних технологічних конференціях: WebSummit у Лісабоні, SaaStock у Дубліні та вже незабаром 4YFN 2023 в Барселоні. Переконаний, що цей проєкт вже є одним з успішних прикладів стрімкого та якісного розвитку української стартап екосистеми” – додає Павло Карташов, директор Українського фонду стартапів.

Борис Мусєлак, співзасновник SMOK Ventures коментує: “Я познайомився з командою Finmap у 2021 році, одразу після того, як вони залучили pre-seed раунд фінансування та прагнули підкорити світ. Потім сталося вторгнення росії, втрата доходів, і їм довелося починати фактично з нуля. Я був вражений стійкістю Олександра і команди, які швидко реструктуризували компанію і зосередились на зростанні за межами українського ринку. Вважаю, що Finmap пропонує рішення, які наразі особливо актуальні для кожної малої та середньої компанії у світі, що турбуються про власні грошові потоки. У SMOK.vc ми докладаємо всіх зусиль, щоб підтримати українських підприємців, налагоджуючи зв'язок між Центральною та Східною Європою й Кремнієвою долиною, і пишаємось очолити раунд для Finmap в рамках цієї місії.”

Петр Барон, CEO tbi bank вперше інвестував у проєкт на початку 2022 року, і продовжив підтримку в новому раунді: “Мене надихає той драйв та натхнення, який фаундери зберігають на кожному етапі розвитку бізнесу та з яким вони зустрічають виклики. Вони ростуть разом із проєктом та не збираються зупинятись у своїх досягненнях. За останній рік Finmap показав неймовірний ріст та адаптивність продукту, що вкотре підтверджує важливість менеджменту фінансів та актуальність цієї теми для європейських бізнесів.”

"У теперішні складні часи мільйони малих підприємців по всьому світу залишаються в темряві, не маючи елементарного контролю над своїми фінансами. Finmap — це компанія, що має потенціал для застосування інноваційних технологій, щоб змінити цю щоденну боротьбу. І яка має захопливу команду, що не здається перед обличчям будь-яких негараздів. Ми вдячні та раді бути частиною її шляху" – коментує Андраж Ґрахек, керуючий партнер Capital Genetics.

Повномасштабне вторгнення росії в Україну також вплинуло на компанію. У квітні 2022 року Іван Каунов, співзасновник та Head of Growth компанії, був мобілізований до лав Збройних Сил України як офіцер запасу. Після отримання поранення деякий час проходив реабілітацію, і згодом повернувся назад до підрозділу авіаційної розвідки, де й перебуває й наразі.

“Попри всі випробування, що переживає наша країна та бізнес, ми продовжуємо працювати та зростати. Я надзвичайно пишаюсь своїм бізнес-партнером та командою, їх завзяттям та підтримкою, які надихають мене кожного дня.” – розповідає Іван Каунов.

Сьогодні Finmap лишається прикладом незламності українського бізнесу, що продовжує рости та розвиватись.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: