«Лелеки» для ГУР: Intellias передає 5 млн гривень на збір «Повернись живим» / Все новости / Главная

Intellias передав 5 млн гривень благодійному фонду «Повернись Живим» із нагоди свого 21-го дня народження. За ці гроші фонд придбає безпілотники «Лелека 100» для підрозділів Головного управління розвідки на передовій. Українські «Лелеки» є одними з найкращих розвідувальних «птахів», які допомагають бачити ворога в будь-який час доби завдяки якісній оптиці. 

Своїм внеском Intellias закриє більшу частину збору «Повернись живим», загальна ціль якого — 9,3 мільйона гривень. На всю зібрану суму закуплять 6 бортів для екіпажів ГУР. Долучитись до збору можна за цим посиланням. Спільний збір «Повернись Живим» та Intellias вже підтримав новим хітом Василь Байдак. Відомий стендапер та блогер зняв своє «фірмове» відео із особливою загадкою, закликаючи «всіх-всіх-всіх» користувачів соцмереж донатити на «птахів».

Безпілотники «Лелека 100» українського виробництва цінні для захисників, тому що забезпечують розвідку та коригування роботи української артилерії у режимі реального часу. Ці БПЛА здатні коригувати вогонь по ворожих цілях на глибину до 50 км, розвивати швидкість до 120 км/год та підніматися на висоту 1500 м.

«Шість бортів відчутно підсилять розвідників, замінять втрачені у боях частини авіакомплексів «Лелека 100». Українське військо експлуатує цей безпілотник з 2015, і всі ці роки виробник його вдосконалював. На зараз це один із кращих БПЛА бригадного рівня. Він безліч разів довів це, ефективно коригуючи нашу артилерію по ворожій техніці і живій силі. Торік наш Фонд придбав війську 25 таких комплексів, зокрема, один із них отримав ГУР», — Тарас Чмут, директор Фонду «Повернись живим».

Intellias другий рік поспіль «святкує» визначну дату, долучившись до придбання безпілотників. У 2022 році до свого 20-річчя компанія передала Благодійному Фонду Сергія Притули 5,5 мільйона гривень, на які придбали безпілотний авіаційний комплекс FlyEye для наших військових на Херсонщині.

«Саме завдяки Силам Оборони ми маємо можливість зустріти чергову річницю компанії. Вже традиційно ми відзначаємо це подарунком для військових у вигляді розвідувальних БПЛА.  Разом з цим, закликаю усіх охочих підтримати збір "Повернись Живим" на одні із найкращих розвідувальних дронів для покращення розвідки і наближення перемоги України» — коментує Віталій Седлер, CEO та співзасновник Intellias.

Перший збір на дрони Intellias ініціював ще до початку повномасштабного вторгнення. Після 24 лютого 2022 року підтримка захисників та захисниць стала системною для компанії — загальна сума допомоги на цей момент наближається до 60 мільйонів гривень. На ці кошти Intellias підсилює підрозділи на передовій позашляховиками та закуповує необхідне обладнання: БПЛА, дрони, тепловізори, рації, прилади нічного бачення, приціли, бронежилети, шоломи та комп’ютерну техніку.

Разом із постійною підтримкою захисників та захисниць у гарячих точках, Intellias допомагатиме військовим, які повертаються до цивільного життя. Так, наприклад, нещодавно компанія підписала меморандум про співпрацю з благодійною організацією Veteran Hub, разом із якою підтримуватиме ветеранів російсько-української війни. Окрім того, Intellias розробляє власну програму адаптації та готується до запровадження практик із працевлаштування спеціалістів із бойовим досвідом.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: