Десять українських технологічних стартапів презентували свої продукти і сервіси на TechCrunch Disrupt 2023 / Все новости / Главная

Українська делегація вдруге представила свою інноваційну екосистему на легендарній технологічній конференції TechCrunch Disrupt у Сан-Франциско окремим павільйоном з 10 стартапів зі сфер креатор-економіки, штучного інтелекту, ментального здоровʼя та кібербезпеки.

Незважаючи на російську війну в Україні, українська стартап-екосистема продовжує зростати і розвиватися. За півтора року війни в Україні було створено 500 нових стартапів, багато з яких беруть участь та виграють технологічні змагання по всьому світі.  

До складу української делегаціїя на TechCrunch Disrupt увійшли стартапи, що займаються розробкою продуктів в сфері штучного інтелекту і машинного навчання, кібербезпеки, фінтеху, розваг, здоровʼя тощо. Кілька з представлених сервісів і продуктів використовують популярний підхід no-code, що дозволяє користувачам без специфічних навичок створювати сайти, додатки та писати програми.  

Стартапи делегації мали змогу представити свої продукти та сервіси під час пітчингу на одній зі сцен конференції та залучити увагу американських інвесторів та потенційних партнерів.

Делегація також мала зустрічі з викладачами університетів Стенфорду та Берклі, представниками відомого акселератора Plug & Play. Засновники стартапів мали шанс запітчити свої інновації на заходах організованих представниками української IT-спільноти в Сан-Франциско: Ніком Білогорським, співзасновником 408 Ventures та Маріанною Бонекі, співзасновницею Slava Ventures.   

Український павільйон  є спільною ініціативою Міністерства економіки та Міністерства цифрової трансформації України, що проходить за підтримки Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України" та Генерального консульства України в Сан-Франциско. Головним організатором є Ukrainian Bridge, співорганізатор - Український Фонд Стартапів.

«Українські стартапи демонструють стійкість, здатність адаптуватися до воєнних викликів, інноваційність у вирішенні надскладних задач. 10 стартапів представили на TechCrunch 2023 продукти в сфері штучного інтелекту і машинного навчання, кібербезпеки, фінтеху, розваг, здоровʼя, вкотре довівши конкурентоспроможність українських талантів на глобальному рівні. Участь української делегації сприяла налагодженню контактів з потенційними інвесторами, партнерами та виходу на глобальні ринки, тому Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» надалі буде активно підтримувати участь українських компаній у подібних заходах», — зазначає Олеся Залуська, керівник Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України".

Anima - інноваційний інструмент для психічного здоров’я, який використовує технологію відстеження очей та забезпечує безпрецедентний рівень персоналізації та точності оцінки психічного здоров’я.

Datuum.ai - увійшов в 50 кращих стартапів TechChill 50 Founders Battle в 2023 році, зайняли 3є’ мicце на AI Startup Challenge from EU 2022.

Elai.io - має 2000+ платних юзерів та ростуть 20% на місяць, переможці та одержувачі грантів від Poland Prize та Google.

LetsData - запит на створення LetsData був настільки високим, що перші півроку вже маючи клієнтів компанія працювала без логотипу. З початку повномасштабного вторгнення LetsData аналізувала дезінформацію щодо війни Росії проти України в 40 країнах світу: від Бразилії до Японії. 

Mindly - мають фокус на охороні здоров’я та добробуті, створенні ринку для спеціалістів із психічного здоров’я та їхніх клієнтів, а також на тому, щоб психологія була доступною.

Noty.ai - за літо 2023 отримали 40 000 активних користувачів свого сервісу.

Obimy - має 13 мільйонів користувачів і є ТОП-додатком у 45 країнах світу.

PeopleForсe - Увійшли до 100 кращих стартапів на WebSummit 2022, а також до 58 стартапів, підтримку яким надає Google for Startups, та працюємо у офісі Google у Варшаві 

Trible - отримали відзнаку SaaS тижня на Product Hunt та мають зростання MRR 12х за квартал.

UnderDefence - Тримають перші позиції в рейтингу на Clutch, та визнані на Gartner 

“Цьогорічний TechCrunch Disrupt зібрав надпотужні стартапи з сильними продуктами та чітким фокусом на результат. У спілкуванні з інвесторами, журналістами та іншими відвідувачами технологічної конференції українські фаундери транслювали ключовий месседж: українські інноваційні бізнеси не просто вижили під час повномасштабного вторгнення, вони планують продовжувати стрімко зростати та завойовувати міжнародні ринки” - ділиться Євгенія Беспалова, Founder at Ukrainian Bridge, Head of Ecosystem at UNIT.City.

TechCrunch Disrupt 2023 пройшла у Сан-Франциско 19-21 весеня. Щорічно захід відвідують до 10 000 учасників із 125 країн серед яких високотехнологічні: Південна Корея, Японія тощо. Крім павільйонів країн були презентовані стартапи в сервіси по таких напрямках: AI, кібербезпека, фінтех, healthtech, SaaS, hardware, космос.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: