Lenovo зуміла зберегти прибутковість в рік стрімких трансформацій / Все новости / Главная

Компанія Lenovo Group оголосила про результати свого фінансового року, зазначивши, що виручка Групи склала $62 млрд, а чистий прибуток становив $1,6 млрд або $1,9 млрд за оцінкою, що не враховує стандарти фінансової звітності Гонконгу (HKFRS). 

Рентабельність компанії залишалася стабільною, причому валова рентабельність та операційна рентабельність досягли найвищих значень за останні 18 років. Чиста рентабельність, за оцінкою, що не враховує HKFRS, залишалася незмінною протягом року. Незважаючи на низьку активність на ринку пристроїв, доходи від бізнесу, що не пов'язаний з ПК, зросли майже на 40% і досягли рекордних 6,7 млрд доларів завдяки розвитку підрозділів Lenovo Solutions і Services Group (SSG) та Infrastructure Solutions Group (ISG), які збільшили свою виручку відповідно на 22% і 37% порівняно з попереднім роком.

Після року невизначеності на ринку і в глобальній сфері, компанія Lenovo спостерігає позитивні сигнали стабілізації. Група очікує, що у другій половині 2023 року ринок ПК та смарт-пристроїв знову зростатиме, а ринок ІТ-послуг буде показувати високі темпи зростання, що призведе до помірного зростання загального ринку ІТ в 2023 році. У середньостроковій та довгостроковій перспективі цифрова та інтелектуальна трансформація продовжуватимуть прискорюватися, що призведе до значного росту потенціалу хмарних та обчислювальних інфраструктур.

Грошовий баланс компанії Lenovo залишається значним, а цикл обороту грошових коштів ще більше вдосконалюється. Здоровий рівень ліквідності дозволяє Групі продовжувати інвестувати у дослідження та розробки "Нових ІТ" (користувацькі пристрої, периферійні обчислення, хмарні обчислення, мережева інфраструктура та штучний інтелект) для формування майбутніх основних компетенцій. Протягом минулого року Lenovo збільшила річні інвестиції у дослідження та розробки до 2,2 млрд доларів, що на 6% більше, ніж у попередньому році.

У четвертому кварталі Група здійснила реструктуризацію та понесла витрати в розмірі $249 млн, щоб забезпечити щорічну економію витрат приблизно на $850 млн. Це допоможе створити надійний фундамент для діяльності Групи в складному ринковому середовищі та підготує її до майбутнього зростання.

 

Тэги:   Lenovo Group Limited

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: