Створено проєкт «ПоколінняТех» для навчання старшокласників, переміщених через війну / Все новости / Главная

Благодійний фонд компанії SoftServe «Відкриті очі» оголошує про запуск проекту «ПоколінняТех» з метою підвищення базових знань з інформаційних технологій серед дітей, які належать до військових родин або були змушені покинути свої домівки через війну.

Протягом двох-трьох місяців у рамках проекту «ПоколінняТех» волонтери-ментори з числа співробітників SoftServe будуть навчати учнів 8-10 класів основам програмування мовою Python, розробки веб-інтерфейсів (WebUI), а також основам кібербезпеки, командної роботи та навичкам публічних виступів. Це допоможе учасникам отримати перший досвід у сфері інформаційних технологій, розвинути свої м'які навички та зрозуміти, який саме напрямок їх цікавить.

«“ПоколінняТех” — це еволюція нашого проекту “ІТ-школяр”, який почався ще у 2017 році. З того часу понад 300 школярів, які мали менше шансів на платну освіту, змогли отримати свої перші знання з основ ІТ та вступити підготовленими до технічного ВНЗ. А один з учасників проекту після закінчення університету став працівником компанії SoftServe, уявляєте!? Думаю, таких історій в інших ІТ-компаніях багато. Для мене це не лише навчальний проект — це платформа, де діти, які тікають від війни, які починають будувати своє життя та майбутнє в іншому місті, які залишились без друзів та улюблених наставників, які розгублені та шоковані, отримують шанс знайти менторську опору в особі дорослого, познайомитися з галуззю та новітніми технологіями, відчути ґрунт під ногами, мати контакти з іншими дітьми, можливо, знайти нове коло друзів, заземлитися та почати з чистої сторінки. Це проект про наше з вами майбутнє», — каже Вікторія Міщук, директорка корпоративного благодійного фонду «Відкриті очі».

Проект «ПоколінняТех» буде реалізовано у 9 містах України: Харків, Полтава, Івано-Франківськ, Чернівці, Львів, Київ, Рівне, Одеса та Дніпро. Близько 80% навчання відбуватиметься в офлайн форматі, але залежно від безпекової ситуації планується проведення кількох онлайн занять. Крім того, благодійний фонд «Відкриті очі» додатково сплачує курси англійської мови для учасників проєкту в місцевих мовних школах.

Перший набір вже розпочався завдяки співпраці з місцевими благодійними фондами, які займаються піклуванням про військовополонених осіб: Благодійний фонд «Відновлення України», Громадська організація «Дарунок» та Благодійна організація «Українська освітня платформа».

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: