Як українські інженери впливають на світове виробництво напівпровідників / Все новости / Главная

З початку 2019 року в світовій промисловості виникла серйозна нестача напівпровідників. Фахівці передбачають, що проблеми з постачанням продукції в цій галузі триватимуть до кінця 2023 року або початку 2024 року. Нестача виникає через широке застосування мікросхем у різних пристроях і системах. Це має вплив на ціну і доступність електронних пристроїв і техніки, а також сповільнює розвиток нових технологій. Досвід українських інженерів з компанії GlobalLogic у цій галузі допомагає оптимізувати виробництво і забезпечує доступніші рішення для споживачів на ринку.

Згідно з дослідженнями, дефіцит мікросхем безпосередньо впливає на 169 галузей. Найбільш залежні від них є автомобільна та електронна промисловість, але навіть виробництво банківських карток та інших пристроїв стикається з труднощами через нестачу напівпровідників. Крім того, мікросхеми використовуються на виробничих лініях для різних товарів, навіть таких звичайних, як стаканчики для кави. Дефіцит у цій галузі призводить до зростання цін на кінцеві продукти для споживачів або зниження якості пристроїв через використання більш дешевих мікрочіпів.

Звідки взялася криза?

Причинами кризи напівпровідників стали: 

  • пандемія COVID-19, 
  • проблеми у ланцюгах поставок та логістиці, 
  • збільшений світовий попит на персональні комп'ютери під час локдауну на понад 13%. 

Також на кризу вплинуло зростання популярності криптовалют і підвищений попит на відеокарти, а також негативні погодні умови в регіонах виробництва, через які деякі заводи з виготовлення мікрочіпів тимчасово припиняли роботу. Повномасштабна війна в Україні, додатково призвела до різкого зростання цін на неон і ускладнення логістики.

Одним з основних викликів у виробництві є тривалість процесу вирощування профільованих монокристалів напівпровідників. Наприклад, час виконання замовлень на виробництво монокристалів збільшився зі середніх 12,2 тижнів до 22,2 тижнів у лютому 2020 року через пандемію COVID-19. У 2022 році цей термін збільшився до 26 тижнів.

Вплив українських інженерів

Українські інженери з компанії GlobalLogic вже протягом багатьох років працюють над зниженням відсотка браку у виробництві. Пропоновані ними рішення включають програмне забезпечення для контролю якості та сканування чіпів, як існуючих, так і потенційних. Це зменшує витрати на переробку і втрати через брак, що безпосередньо впливає на кінцеву вартість пристроїв для споживачів, забезпечуючи доступніші рішення на ринку.

«У світі, де дефіцит напівпровідників загрожує технологічному прогресу, модернізація та оптимізація виробництва, разом з перевіркою якості стають одним з ключових та найбільш дієвих рішень.  Адже навіть декілька сотень рядків коду в кінцевому підсумку може потенційно врятувати чиєсь життя чи вивести новий супутник на орбіту», — розповідає Олександр Хорунжикевич, старший менеджер з інжинірингу, GlobalLogic.

 

Тэги:   GlobalLogic

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: