Лише 76% українців планують дарувати подарунки на зимові свята / Все новости / Главная

Viber запитав українців, чи планують українці дарувати подарунки на зимові свята. В опитуванні в офіційному каналі Rakuten Viber Україна взяли участь понад 45 тисяч користувачів.

Результати опитування показали, що 76% українців так чи інакше даруватимуть подарунки: 37% даруватимуть як завжди, адже в житті має бути свято, 23% купуватимуть подарунки лише дітям і 16% зупиняться на чомусь меншому, але символічному. Чверть респондентів не даруватимуть нічого цього року: 18% будуть це робити вже після перемоги, ще 6% всі заощаджені кошти задонатять фондам або на ЗСУ.

У грудні 2022 року Rakuten Viber проводив аналогічне опитування серед українців. Розподіл відповідей на питання “Чи будете дарувати подарунки на зимові свята?” у грудні 2023 року змінився наступним чином:

  • Звісно! Даруватиму як завжди, у житті має бути свято — 37% (минулого року — 47%: показник впав на 10 відсоткових пунктів);
  • Цьогоріч куплю подарунки тільки для дітей — 23% (минулого року — 19%: показник зріс на 4 відсоткові пункти);
  • Цього року не дарую подарунки. Буду це робити вже після перемоги — 18% (минулого року — 14%: показник зріс на 4 відсоткові пункти);
  • Даруватиму щось менше, але символічне та приємне — 16% (минулого року — 15%, показник зріс на 1 відсотковий пункт);
  • Не даруватиму. Усі заощаджені кошти задоначу фондам або на ЗСУ, щоб наближати перемогу — 6% (минулого року — 5%: показник зріс на 1 відсотковий пункт).

Примітка: методика дослідження — анонімне онлайн-опитування, n>46 000.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: