SoftServe розпочинає партнерство з американською компанією Prefixa для поглиблення космічних досліджень / Все новости / Главная

SoftServe оголосив про партнерство з Prefixa, американським розробником XR-технологій та експертом з просторового обчислення (spatial computing) в аерокосмічній галузі. Обидві компанії спільно працюватимуть над технологією цифрових двійників, зокрема створюватимуть рішення для підвищення операційної ефективності та безпеки в космічній та гірничодобувній індустріях.

Партнерство поєднає досвід SoftServe у створенні імерсивних інтерфейсів, в AI/ML та аналітиці даних, робототехніці та автономних системах з досвідом Prefixa в 3D моделюванні, симуляції та AR/VR.

Наступне покоління космічних місій ближче, ніж ми думаємо, -

коментує Любомир Демків, керівник напрямку робототехніки в SoftServe. Завдяки стратегічному партнерству з Prefixa наші спільні пропозиції та комплексний підхід допомагатимуть клієнтам краще візуалізовувати, взаємодіяти та керувати своїми космічними та гірничодобувними операціями з меншими ризиками та більшою продуктивністю, збільшуючи потенціал для значної економії коштів та часу в майбутньому”.

SoftServe та Prefixa визначили кілька напрямків, де можуть бути застосовані їх спільні напрацювання.

  • Планування та підготовка до космічних місій. Високоточні віртуальні симуляції можуть покращити планування космічних місій на 30%, зменшивши кількість непередбачуваних проблем. А вдосконалені AR/VR інтерфейси можуть підвищити ефективність тренувань астронавтів та пришвидшити час підготовки до космічних місій на 25%;
  • Дослідження складних умов роботи в космосі. Технологія цифрових двійників дозволяє проводити більш автономні операції в суворих умовах, що зменшує потребу у втручанні людини, мінімізує ризики і додаткові витрати, а також підвищує операційну ефективність на 35%;
  • Вимірювання ризиків в гірничодобувній промисловості. Оптимізація видобутку, використання та управління ресурсами на Місяці та Марсі може збільшити коефіцієнт видобутку корисних копалин на 40% завдяки вимірюванню незапланованих відхилень та наданню практичних рекомендацій, що сприятиме більш сталому дослідженню та освоєнню космосу. Цифрові двійники можуть також зменшити експлуатаційні ризики і збої в роботі обладнання в гірничодобувній промисловості до 20%, що покращить безпеку працівників.

Синергія об'єднаних ресурсів та технологічної експертизи Prefixa та SoftServe розширить межі космічних та гірничодобувних технологій та прискорить впровадження інновацій, - коментує Мігель Аріас, генеральний директор Prefixa. Завдяки передовим можливостям моделювання, тестування та перевірки кінцевого продукту, наша спільна технологія цифрових двійників може здійснити революцію в космічній та роботехнологічних системах ще до того, як ми це усвідомимо”.

SoftServe та Prefixa минулого тижня спільно взяли участь у конференції 2024 ASCEND у Лас-Вегасі. На події партнери продемонстрували симуляції сценаріїв побудови інфраструктури на Місяці, а також нову Extended Reality Software платформу від Prefixa, створену з використанням XR та NVIDIA Omniverse для високоточного 3D-моделювання у плануванні, навчанні та оптимізації космічних місій.

 

Тэги:   Космос, SoftServe

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: