Україна може стати одним із ключових криптовалютних хабів на мапі Європи / Все новости / Главная

Україна має велику перспективу стати одним із ключових криптовалютних хабів на мапі Європи, однак сьогодні питання полягає в тому, чи вдасться нам реалізувати свій потенціал на практиці. Про це в інтерв'ю Forbes Україна в межах спільного проєкту “Країна героїв” розповів Володимир Носов, CEO найбільшої криптовалютної біржі в Європі WhiteBIT.



“У нас дуже розвинений народ. Ми швидко інтегруємося до нових ідей, поштовхів, хвиль, зокрема індустрії фінтех. Український ринок на сьогодні за інтересом до криптовалют у світі входить до топ-5. Ми маємо дуже велику перспективу стати одним із ключових криптовалютних хабів на мапі Європи, проте є дуже багато “але”. Ми поки не знаємо, як це буде працювати технічно після прийняття усіх підзаконних актів, пов'язаних із регулюванням криптовалютної діяльності в нашій країні. Тому це теоретично може бути дуже потужно. Але як це буде на практиці? Поки що це неможливо коментувати”, — пояснив Володимир Носов.  

CEO WhiteBIT впевнений, що майбутнє світу за блокчейном, бо вже сьогодні блокчейн-рішення можна абсолютно успішно інтегрувати в діяльність певної компанії чи в певний продукт. Наразі людство перебуває на перехресті двох світів. Особливо це стосується фінансового сектору. Гібридна модель, коли люди використовують традиційний фіат і паралельно криптовалюту, є дуже дієвою та популярною. Так зараз працює дуже багато компаній. Однак, за словами Носова, роль блокчейну в цій гібридній моделі лише зростатиме. “94-95% людей сьогодні ще не використовують криптовалюти чи технології блокчейн як такі, але в один момент станеться великий стрибок, і абсолютно всім потрібно буде розібратися в цьому”, — наголосив CEO WhiteBIT.

Він також вважає, що 2023 рік буде досить складним для криптовалютного ринку, однак після завершення цього періоду суспільство спостерігатиме відновлення інтересу до крипти, що позитивно відобразиться на динаміці ринку та на ціноутворенні криптопродуктів. На зростання слід очікувати у 2024 році.

“У будь-якої індустрії є період зростання та корекції. Якщо говорити про криптозиму, вона має аналогічні патерни. Їх важче відслідкувати, бо індустрії всього 12 років, та все ж раз на 4 роки ми маємо пік зростання інтересу і потім корекцію цього інтересу. 2023 рік буде досить складним, але так чи інакше ми прийдемо до наступного халвінгу біткоїна (зменшення вдвічі розміру винагороди майнерам за додавання ними нового блоку блокчейн — Прим. ред.). Як свідчить статистика, за останні 12 років, підходячи до халвінгу, ми маємо зростання попиту, зростання інтересу, зростання ціни. І наступний халвінг не буде винятком. Він очікується у 2024 році. Так чи інакше ми спостерігатимемо відновлення інтересу, відновлення ціноутворення”, — зазначив Володимир Носов.

Довідка: WhiteBIT — найбільша криптовалютна біржа Європи. Відповідає всім вимогам KYC та AML. Входить у топ-2 бірж світу з безпеки на підставі незалежного аудиту Hacken та має рейтинг ААА. Команда WhiteBIT об'єднує 700+ учасників.

Forbes Україна — українська версія американського ділового журналу Forbes, одного з найавторитетніших друкованих видань у світі. 30 березня 2020 року Forbes оголосив, що новим видавцем Forbes Ukraine буде компанія “УЯВи!”. Головним редактором Forbes Україна є Борис Давиденко.

Останній випуск спецпроєкту "Країна героїв" можна також знайти за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=1iL4TUaQykU.
 
Тэги:   Криптовалюты

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: