Lenovo представляє Legion 9i, перший у світі ігровий ноутбук на базі ШІ із вбудованою системою рідинного охолодження / Все новости / Главная

Компанія Lenovo анонсувала топовий Lenovo Legion 9i, перший 16-дюймовий ігровий ноутбук в екосистемі Lenovo Legion та у світі з автономною системою рідинного охолодження. Він створений для геймерів та кріейторів, які працюють з важкими графічними завданнями та потребують повноцінної робочої станції, що вміщується в сумку. Lenovo Legion 9i продовжує лінійку продуктів Legion, до якої належить серія Lenovo Legion Pro для кіберспортсменів та серія Lenovo Legion Slim для геймерів, що цінують гнучкість, а також дисплеї та периферійні пристрої. Окрім цього, компанія представила геймерські рюкзаки Lenovo Legion GB700 і GB400, з-поміж двох виробів можна обрати легкий та компактний варіант, або ж віддати перевагу більшому простору без компромісів для безпечного зберігання Lenovo Legion 9i чи інших ноутбуків та аксесуарів.

“Представлення нового Lenovo Legion 9i знаменує собою останню вершину інновацій в ігрових ноутбуках серії Lenovo Legion. Lenovo Legion 9i — перший лептоп в екосистемі Legion з інтегрованою системою рідинного охолодження та апаратним налаштуванням чіпа під управлінням штучного інтелекту. Карбонова кришка лептопа, на додачу до "унікальної естетики для кожного ноутбука" забезпечує меншу вагу пристрою для геймерів та творців, які вимагають лише найкращого, — сказав Оуян Цзюнь (Jun Ouyang), віцепрезидент та генеральний директор напрямку персональних комп’ютерів у Lenovo, Intelligent Devices Group. — Ми постійно кидаємо собі виклик, щоб розширювати межі розробок ігрових рішень. Lenovo Legion 9i встановив новий стандарт, який ми будемо раді перевершити у майбутньому”.

Lenovo Legion 9i створює майбутнє з інтегрованим рідинним охолодженням і карбоновим корпусом

Lenovo Legion 9i переосмислює потужну розкіш у сегменті ігрових ноутбуків. Новинку обладнали процесором Intel® Core i9-13980HX 13-го покоління, графікою NVIDIA GeForce RTX 4090 та двоканальною оперативною пам’яттю 64 ГБ DDR5 з частотою до 5600 МГц або надзвичайно швидкою 32 ГБ DDR5 з частотою до 6400 МГц.

Legion Coldfront — це перша у своєму роді інтегрована система рідинного охолодження на 16-дюймовому ігровому ноутбуці, яка дозволяє Lenovo Legion 9i відводити до 230 Вт тепла (TDP 230 Вт) при вазі лише 2,56 кг. Система, розроблена спільно з Cooler Master, працює з графічною пам’яттю (GPU VRAM). Під час екстремальних ігрових сесій, коли температура графічного процесора досягає 84°C, система автоматично вмикається, щоб охолодити його. У поєднанні з налаштованою ШІ системою повітряного охолодження з трьома вентиляторами й 6 333 окремими випускними отворами, Lenovo Legion 9i залишається прохолодним навіть під час найвиснажливіших ігор і творчих сесій. Щоб компенсувати додаткову вагу системи рідинного охолодження, інженери Lenovo розробили інноваційну верхню кришку з пресованого карбонового волокна. Вона не лише зменшує вагу пристрою, а й створює унікальний візерунок на верхній кришці кожного ноутбука Lenovo Legion 9i завдяки процесу пресування.

Усі потужності Lenovo Legion 9i оживають на Mini-LED дисплеї Lenovo PureSight з роздільною здатністю 3,2K (3200x2000 пікселів), співвідношенням сторін 16:10 та змінною частотою оновлення 165 Гц. Творці можуть перемикатися між колірними просторами DCI-P3 та sRBG у попередньо встановленому програмному забезпеченні X-Rite завдяки заводському калібруванню кольору дисплея кожного пристрою. Mini-LED дисплей займає 94% площі корпусу, забезпечує чіткі візуальні ефекти для геймерів та кріейторів, а з накопичувачем SSD PCIe 4 покоління об’ємом до 2 ТБ можна поринути у безліч ігрових всесвітів.

Заглиблення у процес — це ключовий аспект підходу Lenovo Legion 9i до потужної розкоші. Функція Smart FPS ШІ-чіпа Lenovo LA-2 напряму взаємодіє з дисплеєм, щоб автоматично регулювати потужність центрального та графічного процесорів, забезпечуючи максимальну кількість кадрів за секунду незалежно від сценарію гри. ШІ-чіп LA-2 також синхронізує підсвічування RGB Legion Spectrum на смугах навколо клавіатури, у нижній частині пристрою, логотипі Legion на верхній кришці та клавіатурі Lenovo TrueStrike RGB для кожної клавіші. Додаткове занурення в ігровий процес забезпечує програмне забезпечення Tobii Horizon, дозволяючи гравцям контролювати гру за допомогою рухів голови.

Lenovo Legion 9i завжди готовий до тривалої роботи в автономному режимі з акумулятором ємністю 99,99 Вт-год, його можна зарядити через тонкий адаптер на 330 Вт або за допомогою блоку живлення Type-C на 140 Вт, що входять у комплект. Підключення до Wi-Fi 7 та Bluetooth 5.3 забезпечується Wi-Fi-картою MediaTek Filogic 380 зі швидкістю бездротового зв’язку до 6,5 Гбіт/с.

Як і решта ноутбуків лінійки, Lenovo Legion 9i постачається з Windows 11 та 3-місячною підпискою на Xbox Game Pass Ultimate, щоб геймери зі старту насолоджувалися сотнями топових ігор. Nahimic від SteelSeries забезпечує захоплююче 3D-звучання, яке покращує просторове сприйняття та дозволяє геймерам чути товаришів по команді більш чітко. Для гравців-стрімерів також доступні настроювані елементи керування еквалайзером, які допоможуть зосередитися на перемозі у змаганнях.

Програмне забезпечення Lenovo Vantage пропонує додатковий комплексний набір інструментів, включаючи панелі керування продуктивністю в режимі реального часу,  контроль розгону, інтелектуальне керування вентиляторами з новим користувацьким режимом, що дозволяє гравцям отримати перевагу в конкурентній боротьбі. У комплекті з кожним пристроєм Lenovo Legion надається Legion Arena, яка об'єднує ігри користувачів з різних платформ у єдину ігрову бібліотеку для зручного вибору бажаної гри. Додаткова підтримка Lenovo Premium Care також доступна для тих, хто бажає отримати доступ до розширеної технічної підтримки з можливістю виїзду фахівця додому та профілактичної перевірки стану ПК.

Спорядження для гри завжди під рукою: рюкзак для геймерів Lenovo Legion 16” GB700 та GB400

Обидва рюкзаки Lenovo Legion 16” GB700 та GB400 забезпечують захист для ноутбуків та аксесуарів екосистеми Legion, пропонуючи більш персоналізований вибір на основі вподобань користувача. Lenovo Legion 16” GB700 об'ємом 20 л оснащений чотирма захисними накладками у відділенні для ПК та зовнішнім поліуретановим покриттям для безпрецедентного захисту. Основне відділення можна повністю пристосувати для ідеальної посадки у кожному випадку, також у рюкзаку є 12 кишень, три з яких приховані для додаткової безпеки, для зберігання спорядження, аксесуарів, зарядних пристроїв тощо. Х-подібні кріплення на спині та світловідбивачі на плечових ременях додають комфорту, практичності та безпеки.

Lenovo Legion 16” GB400 створили для геймерів, які обирають легкість та зручність у подорожах. Рюкзак має 18-літровий об’єм із магнітним замком для захисту від крадіжок та X-подібними кріпленнями для багажу. Отримати доступ до футляра для 16-дюймового ноутбука, кишені для планшетів чи портативних ігрових пристроїв, як-от нещодавно анонсований Lenovo Legion Go, можна через основне відділення, яке повністю розстібається. Додатково є кишеня з блискавкою для зберігання адаптера живлення та дві кишені для інших ігрових пристроїв.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: