Як створювати проєкти у громадах: новий освітній серіал від Дія.Освіта / Все новости / Главная

Активна цифровізація громад - один із пріоритетів Міністерства цифрової трансформації України (Мінцифри). Цей процес не лише сприяє швидкому розвитку економіки та інфраструктури регіонів, але й дає змогу швидко реагувати на виклики сьогодення.

З метою допомогти громадам у розробці та впровадженні цифрових проектів Мінцифри спільно з Українською академією лідерства, EasyBusiness та Центром економічного відновлення презентували освітній серіал «Як створювати проєкти у громадах».

Серіал складається з 13 серій та містить покроковий алгоритм дій, який допоможе активній молоді змінити громади по всій Україні. Він вже доступний на платформі Дія.Освіта за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/courses/how-to-create-projects-in-communities

Заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан зазначила:

«Цифрова трансформація регіонів — одна з пріоритетних цілей Мінцифри. Команди CDTO — представників із цифровізації — реалізували понад 200 проектів у регіонах, з них 30 — це корисні сервіси для громад. Новий освітній серіал допоможе залучити більше лідерів на місцях та масштабувати кількість ефективних проектів на рівнях громад».

Кожна серія серіалу описує окремий крок до реалізації змін:

  • від теоретичних знань до практичних порад з основ проєктного менеджменту;
  • як використовувати потреби людей навколо та знайти оптимальне рішення;
  • як шукати ресурси та фінанси для проекту;
  • як ефективно планувати, реалізувати й завершити проект;
  • як використати здобуті знання на практиці.

Освітній серіал — це продовження проекту «Впливові», завдяки якому 150 місцевих лідерів з громад по всій Україні набули практичного досвіду в розробці проектів для розвитку своїх громад.

Керівник проекту «Впливові», проектний менеджер Української академії лідерства Богдан Кохан прокоментував:

«Цей проект показує, що кожен може впливати на розвиток свого міста, регіону та України загалом».

Проєктний менеджер ГО EasyBusiness Ярослав Жидік додав:

«Освітній серіал “Як створювати проєкти у громадах” — удосконалена версія курсу, який пройшло понад 150 молодих людей з 25 громад. Частина з них вже успішно впроваджує проекти. Ми певні, що поява серіалу на Дія.Освіта допоможе залучити ще більше активної молоді, яка прагне покращити свій регіон».

Після проходження курсу можна отримати сертифікат.

 

Тэги:   Образование

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: