Як допомагати дітям під час війни? Новий освітній серіал на платформі Дія.Освіта / Все новости / Главная

Мінцифра та громадська організація Gen.Ukrainian презентують новий освітній серіал «Вчимося разом» про допомогу дітям під час війни.

Його мета — навчити українців допомагати дітям долати тривоги та контролювати емоційний стан.

«Якість освіти – запорука успішного майбутнього країни. Тому ми продовжуємо підтримувати освітян на цьому шляху, створюючи нові освітні серіали та методичні рекомендації. Освітній серіал «Вчимося разом» допоможе батькам та вчителям впоратися з багатьма факторами, які викликають дитячі травматичні психологічні стани. А для тих, хто проводить з дітьми понад 20 годин на тиждень були розроблені методичні рекомендації – практичний посібник, що дасть змогу ідентифікувати прояви травматичних реакцій. Водночас, посібник надасть дорослим інструменти допомоги дитині індивідуально та групі дітей одночасно», — прокоментувала заступник Міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції Валерія Іонан.

Серіал містить 8 серій, після перегляду яких ви дізнаєтеся: 

 

  • як розпізнати травмовану дитину;
  • як упоратися з навʼязливими думками та спогадами;
  • як допомогти дитині подолати стрес;
  • особливості проявів стресу в дітей з розладом спектра аутизму; 
  • як наш мозок справляється з наслідками  війни;
  • ресурси дитячої стійкості.

«Освітній серіал “Вчимося разом” — це крок у напрямі відновлення психологічного здоров’я дітей. Він допоможе дорослим зрозуміти, що переживають діти під час війни та як правильно спілкуватися з ними. Це важливо, щоб у такі складні часи їхнього дитинства дорослі могли бути для них джерелом довіри, підтримки й опори», — наголосила Оксана Лебедєва, засновниця громадської організації Gen.Ukrainian.

Спікери серіалу:

 

  • Оксана Лебедєва, громадська діячка, засновниця Gen.Ukrainian.
  • Вануі Мартиросян, психологиня Gen.Ukrainian.

«Комунікація дитини з оточенням має значний вплив на її психологічне здоров’я та процес відновлення від пережитої травми. “Вчимося разом” пропонує практичні поради, як глибше розуміти потреби та почуття дітей, щоб забезпечити їм опору та розуміння, яких вони так потребують у ці часи», — зазначила Вануі Мартиросян провідна психологиня організації Gen.Ukrainian.

Шукайте освітній серіал за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/courses/learning-together

Також на платформі Дія.Освіта доступні методичні рекомендації від Gen.Ukrainian для вчителів та всіх тих, хто комунікує з дітьми. Рекомендації допоможуть ідентифікувати прояви травматичних реакцій і  їх тригери та обрати правильну стратегію допомоги.

Методичні рекомендації для освітян доступні тут: https://osvita.diia.gov.ua/uploads/1/9409-metodicka_vcimosa_razom_compressed.pdf

Освітній серіал створено з ініціативи Мінцифри та громадської організації Gen.Ukrainian для платформи Дія.Освіта.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: