Українська платформа Preply опублікувала понад 5000 побажань надії та миру для України / Все новости / Главная

Міжнародна платформа для вивчення іноземних мов Preply запустила на своєму сайті акцію «Послання для України». Так компанія заохотила людей з усього світу висловлювати підтримку українському народу. Від початку акції було надіслано понад 5000 повідомлень.

Користувачі зі 115 країн залишили повідомлення на 84 мовах, які були перекладені українською. Усі побажання Preply транслюються на цифрових білбордах центрального вокзалу Варшави. Також послання солідарності іноземців з українцями з'явилося на фасаді місцевого бізнес-центру більш відомого, як «Варшавський шпиль». Вибір локації не випадковий. З початку повномасштабного російського вторгнення Польща прийняла понад 2 млн біженців з України, у тому числі значну кількість у столиці. Тому Preply вирішили транслювати повідомлення для переселенців саме тут.

«Спілкування з іншими людьми, мабуть, є найбільшою мотивацією для вивчення іноземних мов. У Preply ми пишаємося тим, що об’єднуємо тих, хто вивчає мови, з репетиторами з усіх куточків світу, — заявив Кирило Бігай, співзасновник та CEO Preply — Зараз відбувається справді руйнівний момент в історії, причому не лише для України, але й для всього світу. Ми щиро підтримуємо українців — як словами, так і діями. “Послання для України” — це наша спроба використати силу мови, спільноти та надії від небайдужих людей з різних країн».

Для тих, хто хоче особисто підтримати біженців, Preply опублікували словник з українськими словами та виразами. Також на сайті можна ознайомитись зі статтею про різницю між українською та російською мовами.

Крім акції, на підтримку українців Preply скасували на своїй платформі комісію для репетиторів з української мови, щоб спростити їм можливість заробляти онлайн. Щодо економічної ізоляції росії, то команда заборонила доступ до проведення занять російським викладачам. Щомісяця Preply робитиме благодійні внески у розмірі, рівному загальним доходам стартапу, отриманим до цього часу в росії. Пожертвування підуть на гуманітарні потреби України.

«Співзасновники Preply вже пожертвували близько $50 тис. особисто. Це невелика частина від усіх пожертв для українців, але значний внесок для нас», — додає Кирило Бігай.

Вивчення іноземних мов надає людям шанс розширити свій кругозір за межами Батьківщини, що неабияк важливо зараз — вважають у Preply. Тому всі свої зусилля команда зосереджує на розвитку платформи і надалі підтримуватиме всіх бажаючих вивчати нові мови й обмінюватися досвідом.

Сьогодні у Preply працюють понад 400 фахівців 53 національностей з Іспанії, України, США та інших країн. У грудні 2021 року для співробітників, які знаходяться в Україні, Preply почали розробляти детальний план дій на випадок надзвичайної ситуації. Компанія вже допомогла перевезти з місць активних бойових дій більш ніж 140 фахівців та членів їхніх сімей у безпечніші міста, у тому числі на захід України та до країн-сусідів. Працівникам виплатили зарплатню авансом, вони мають змогу отримувати додаткові кошти на невідкладну допомогу, а також допомогу з житлом.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: