Як Google допомагає тим, хто постраждав від війни в Україні / Все новости / Главная

За оцінками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, вже понад 5 мільйонів біженців вимушено виїхали з України до сусідніх країн, ще 13 мільйонів проживають на території України та потребують життєво необхідної допомоги.

Для тих, хто виїжджає з України та наразі перебуває у новій країні, пошук достовірної інформації та надійних послуг може бути складним і тривалим процесом. Щоб полегшити це, Google.org надає грант у розмірі 1,5 мільйона доларів США організації International Rescue Committee (IRC), а також команді Google.org Fellows, щоб розширити доступ до важливої ​​інформації для тих, хто постраждав від війни в Україні.

Гроші та експертиза допоможуть IRC підтримати волонтерську організацію unitedforukraine.org, яка допомагає переміщеним особам знайти житло, правову допомогу та психологічну підтримку. Платформу запустила неприбуткова організація United for Ukraine, заснована в лютому 2022 року двома українськими друзями — Ольгою Хамама, генеральним директором платформи венчурного розвитку Planet FC, та Ніною Левчук, яка працює в Google.

Unitedforukraine.org підтримує українських біженців через мережу з понад 400 експертів з права та психологічної підтримки з понад 30 країн. Цей проект стане частиною IRC Signpost – глобальної гуманітарної технологічної програми, яка допомагає біженцям знаходити ресурси для задоволення своїх нагальних потреб. Google підтримує IRC у його важливій роботі з 2015 року, надаючи 8 мільйонів доларів грантового фінансування та понад 10 000 годин pro bono підтримки.

Протягом шести місяців команда з 13 співробітників Google безоплатно працюватиме повний робочий день разом з IRC, щоб допомогти розширити проекти unitedforukraine.org і Signpost у всьому світі. Мета полягає у тому, щоб створити надійне місце для переміщених людей, щоб вони могли легко знайти як термінову підтримку, так і довгострокові рішення, хоча, звичайно, ми сподіваємося, що вони вже дуже скоро зможуть повернутися до безпечної України.

Підтримка гуманітарної діяльності на передовій

Через Google.org і співробітників Google екомпанія вже виділила понад 35 мільйонів доларів у вигляді фінансування та підтримки для надання допомоги постраждалим від війни в Україні. Багато співробітників Google у регіоні самі приймають українських біженців у своїх домівках, допомагають у місцевих центрах допомоги біженцям чи на кордоні.

5 травня 2022 року на конференції донорів у Варшаві оголошено про подальший внесок в розмірі 10 мільйонів доларів на гуманітарну підтримку, яка включає грошові гранти та пожертви, від Google.org і Google для допомоги людям в Україні. Завдяки цьому загальний внесок від Google.org і співробітників Google перевищив 45 мільйонів доларів у вигляді фінансування та підтримки.

Допомога через наші продукти та інструменти

У часи війни достовірна та своєчасна інформація може врятувати життя. Google працює над тим, щоб інструменти були максимально корисними для людей, які постраждали від війни в Україні.

В Україні компанія тісно співпрацює з урядом, щоб надсилати швидкі сповіщення про повітряні нальоти на мобільні телефони Android у зонах, що знаходяться під загрозою, а також розміщувати інформацію про притулки та пункти допомоги в Пошуку та на картах.

Також компанія працює над захистом від кібератак людей у ​​регіоні — посилюється онлайн-захист для всіх; Project Shield, безкоштовний сервіс для захисту від DDoS-атак, уже захищає понад 200 українських новинних, урядових та гуманітарних веб-сайтів. Крім того, група Google Threat Analysis Group (TAG) уважно стежить за активностями в сфері кібербезпеки в Східній Європі, надаючи регулярні оновлення та обмінюючись інформацією, щоб допомогти іншим виявляти кібератаки та реагувати на них.

У всьому світі Google підвищує надійні джерела новин у відповідь на пошукові запити про війну, а також припиняє поширення шкідливого вмісту та дезінформації. З початку війни YouTube видалив понад 8 000 каналів і 60 000 відео за дезінформацію, ворожі висловлювання або насильство, пов’язані з війною в Україні.

Протягом усього часу Google працює над тим, щоб надавати підтримку людям і бізнесам, які постраждали від війни, і має намір фокусуватись на цій меті, незалежно від того, що чекає у майбутньому.

 

Тэги:   Google

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: