Google вносить вклад в інформаційну безпеку під час війни / Все новости / Главная

Команда Google розповіла про свій внесок в інформаційну безпеку України під час війни.

Згідно до прес-релізу компанії, вона виконує наступні дії.

  1. Група реагування на інциденти активно стежить за війною в Україні та працює цілодобово, зосередившись на безпеці співробітників, користувачів та клієнтів Google.
  2. Команди розвідки про загрози продовжують шукати та зривати кампанії дезінформації, хакерські дії та фінансово мотивовані зловживання, а також співпрацюють з іншими компаніями та відповідними державними органами для подолання цих загроз.
  3. Підвищено рівень захисту облікового запису для українців. Цей рівень ще буде підвищуватись в міру розвитку кіберзагроз. Користувачі можуть увімкнути ці елементи керування та функції, щоб миттєво підвищити безпеку свого облікового запису.
  4. Програма розширеного захисту захищає користувачів від широкого спектру онлайн-загроз і доступна всім користувачам, особливо окремим особам та організаціям у середовищі високого ризику. https://landing.google.com/advancedprotection/
  5. Безпечний перегляд Google увімкнено за умовчанням і визначає відомі фішинг-загрози  і зловмисне програмне забезпечення в Інтернеті. https://safebrowsing.google.com/
  6. Project Shield забезпечує безкоштовний необмежений захист від DDoS-атак. Багато веб-сайтів в Україні вже підключилися до послуги. https://projectshield.withgoogle.com/landing
  7. VirusTotal — безкоштовний онлайн-сервіс, який аналізує підозрілі файли та URL-адреси. Дослідники безпеки вже використовують VirusTotal для зворотного інжинірингу зловмисного програмного забезпечення, націленого на Україну та Латвію, щоб допомогти захиститися від такого типу атак. https://www.virustotal.com/gui/home/upload
  8. Достовірна інформація особливо важлива під час кризи. Системи Google створені для визначення дезінформації і зважування сигналів авторитетності, щоб люди могли знаходити більш надійну та своєчасну доступну інформацію.
  9. На YouTube також демонструється відео з надійних джерел новин. Компанія працює над видаленням вмісту, що порушує її політику.
  10. Блокується реклама, пов’язана з війною, щоб ситуацією неможливо було скористатись в корисних цілях. 
  11. Google.org розпочав кампанію з надання допомоги співробітникам для підтримки гуманітарних організацій, як-от УВКБ ООН, Польського центру міжнародної допомоги та Міжнародних товариств Червоного Хреста, і буде нараховувати внески співробітників через програму подарунків.
  12. Google надає $2 млн в донатованих оголошеннях, щоб надати людям на місцях, які шукають ресурси, інформацію про гуманітарну допомогу та допомогу з переселення.

 

Тэги:   Google

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: