Мінцифра запускає новий проєкт IT Generation для навчання ІТ-спеціальностей / Все новости / Главная

Мінцифра разом із партнерами, блокчейн-екосистемою Binance та Львівським ІТ Кластером, запускає новий проєкт IT Generation. Завдяки йому українці зможуть безоплатно отримати професію у сфері IT. У липні почнеться прийом заявок від шкіл. А вже в серпні — від  студентів. Проєкт реалізується за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та Проєкту ПРООН «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні».

В Україні наразі нараховується більше 10 млн внутрішньо переміщених осіб, а ІТ залишається однією з небагатьох індустрій, які продовжують стабільно працювати та розвиватися. Незважаючи на повномасштабну війну, українські ІТ-компанії зберігають свої потужності, виконують контракти, а отже, потребують кваліфікованих працівників.

Основна мета IT Generation — допомогти талановитим українцям знайти себе в одній з найперспективніших сфер, продовжити працювати та розвивати українську економіку заради перемоги та успішного майбутнього нашої держави.

«Ми розуміємо, що освіта та можливість опанувати нову професію в нинішніх умовах надзвичайно важлива. Сьогодні ми запускаємо пілотний проєкт IT Generation. Він ляже в основу масштабного національного проєкту, який запуститься найближчим часом і дасть можливість 60 тисячам українців здобути безоплатну та якісну ІТ-освіту. Так ми зможемо вирішити кадрову проблему в IT, що дозволить галузі  розвиватися швидше. Разом з тим ІT Generation дасть можливість людям, що втратили роботу через війну, знайти себе в новій перспективній галузі»,  —  зазначає Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України.

Навчання за програмою триватиме від 2 до 6 місяців. У проєкті зможуть взяти участь  громадяни України віком від 21 до 60 років, які не здобувають формальну освіту та не мають кваліфікації й досвіду роботи в ІТ.  Рекомендований рівень володіння англійською мовою — В1 (середній).

Учасники програми зможуть вивчати:

Blockchain Development, FrontEnd, QA, JavaScript, Python, Java, а також нетехнічні програми: Project\Product Management, UX/UI design, Digital Marketing, Business Analysis, HR.

Вдячні Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, Міністру економіки Юлії Свириденко та команді Міністерства економіки за підтримку в реалізації цієї важливої ініціативи та готовність масштабувати її на всю країну за державні кошти.

Міністерство цифрової трансформації 

Міністерство цифрової трансформації  було створене у вересні 2019 року. Його мета  — перетворити Україну на цифрову державу. Ключовий проєкт Мінцифри — екосистема Дія, що складається з мобільного застосунку, порталу та інших сервісів. У Дії Мінцифра запустила перший у світі цифровий паспорт, що є повним аналогом звичайного, найшвидшу реєстрацію бізнесу, комплексну послугу для батьків єМалятко та багато інших послуг. Ще один важливий проєкт — Дія.City — унікальний правовий та податковий простір для IT-компаній. Після повномасштабного вторгнення росії Мінцифра розпочала першу у світі діджитал-війну проти агресора.

Компанія Binance

Binance — це провідна світова блокчейн-екосистема та постачальник криптовалютної інфраструктури з комплексом фінансових продуктів, що включає найбільшу за обсягом біржу торгівлі цифровими активами. Платформа Binance, якій довіряють мільйони людей у ​​світі, має на меті допомогти користувачам здобути свободу грошей. Вона пропонує унікальний портфель криптовалютних продуктів та можливостей. Серед них: торгівля та фінанси, освіта, дослідження, благодійність, інвестиції та інкубація, децентралізація та інфраструктурні рішення, а також багато іншого. Для отримання більш детальної інформації відвідайте вебсайт Binance.com.

Львівський IT Кластер

Львівський ІТ Кластер — це найбільша ІТ-спільнота України, учасниками якої є понад 220 техкомпаній. Впродовж 10 років Кластер запускає та втілює в життя  проєкти з розвитку профільної освіти, підтримки стартапів, інфраструктурного розвитку міста і забезпечення комфортних умов для життя та ведення бізнесу в місті. Після повномасштабного наступу росії у Кластері з’явилася низка проєктів, які допомагають ЗСУ, посилюють рівень безпеки та обороноздатності Львівщини та підтримують тимчасово переміщених осіб.

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України»

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID CEP) підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

Проєкт «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні»

Проєкт «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія) впроваджується Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні в партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України за фінансової підтримки Швеції. «Проєкт підтримки Дія» розпочав роботу у 2021 році і спрямований на подолання цифрового розриву між поколіннями та різними соціальними групами. Його головна мета — підвищити доступність нових цифрових рішень, щоб кожен чоловік та жінка в Україні могли користуватися електронними послугами й ніхто не залишився поза увагою.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: