Meta запускає Instagram Reels в Україні, а також Music на Facebook та Instagram / Все новости / Главная

Instagram продовжує докладати зусиль для того, щоб полегшити процес створення та пошуку відеоконтенту, тож тепер усі відео на платформі будуть у форматі Reels. Відсьогодні Reels доступні в Україні.

Для користувачів в Україні Instagram починає поступово впроваджувати Reels — новий формат для редагування та поширення відео. Запуск є частиною глобальної стратегії Instagram, спрямованої на те, аби зробити додаток ще зручнішим у користуванні та навігації. 

Впродовж наступних тижнів, всі опубліковані відео тривалістю до 15 хвилин будуть доповнені креативними інструментами Reels. Відео, створені користувачем, будуть розміщуватися в окремій вкладці, а публічні ролики тривалістю до 90 секунд і надалі будуть висвітлюватись в рекомендаціях для перегляду іншими користувачами в Instagram.

Дізнавшись, що для української спільноти важливо мати доступ до музичних функцій, які можуть допомогти їй ефективніше спілкуватися та виражати себе, Meta також запустила власні аудіотеки у Facebook та Instagram.

“Ми дуже раді презентувати музичні функції на платформах Facebook та Instagram, тому що вони  справді необхідні нашим українським користувачам для самовираження. Ми розуміємо важливість надання популярних інструментів українцям, які хочуть продовжувати обмінюватись інформацією за допомогою наших платформ” - Катерина Крук, керівниця з питань публічної політики для України в Meta.

Про Instagram Reels 

З Reels, користувачі Instagram в Україні зможуть знімати та редагувати відео тривалістю до 15 хвилин. Окрім того, користувачі можуть додавати до свого ролика музику з аудіотеки або створювати власний оригінальний звук – якщо обліковий запис автора звуку є загальнодоступним, інші користувачі матимуть можливість використовувати його у своїх відео, а також створювати ремікси.

Як створити Reels? 

Від сьогодні користувачі можуть знайти опцію створення Reels у камері Instagram. Можна зняти ролик безпосередньо в додатку або завантажити вже існуюче відео з фотоплівки. Reels пропонує різноманітні інструменти, які допоможуть кожному створити високоякісний контент, наприклад:

  • Аудіо. Користувачі можуть шукати пісню в аудіотеці Instagram або використовувати власне оригінальне аудіо, просто записавши з ним ролик. Коли користувачі діляться роликом з оригінальним аудіо, за ними закріплюється його авторство, і якщо користувач має загальнодоступний обліковий запис, інші люди можуть створювати ролики з цим аудіо, натиснувши «Використовувати аудіо» на вашому Reels.
  • Ефекти AR. Користувачі можуть обрати будь-який з багатьох ефектів, створених як власне Instagram, так і творцями з усього світу, й використовувати у своїх відео щоразу нові ефекти. 
  • Таймер і зворотний відлік. Ця функція допоможе користувачам налаштувати таймер для запису відео без використання рук. Щойно користувачі натиснуть кнопку запису, вони побачать зворотний відлік 3-2-1 і матимуть час підготуватися перед тим, як почнеться безпосередній запис протягом встановленого часу.
  • Вирівнювання. Користувачі можуть вирівнювати об’єкти зі свого попереднього ролика для запису наступного, щоб створити плавні переходи для таких моментів, як, наприклад, зміна вбрання або додавання у кадр нових людей.
  • Швидкість. Завдяки прискоренню або уповільненню частини відео чи аудіо, користувачі можуть залишатися в ритмі або створювати уповільнені відео.
  • Ретуш. Ця функція додасть загальний ефект згладжування. Користувачі матимуть можливість контролювати його інтенсивність.
  • Ремікси. Це оновлення дає можливість реагувати на креативні фотографії та відео, якими щодня діляться користувачі Instagram, а також колаборувати з іншими та збільшувати свою аудиторію. Серед нових функцій реміксів є:
    • Ремікси для фото. Тепер користувачі можуть робити ремікси з публічних фотографій в Instagram – це чудовий спосіб створити відео швидко та легко. Під час міксування, фотографії автоматично перетворюються на Reels з макетом зеленого екрану, який дозволяє додавати власні відеокоментарі.
    • Нові макети реміксів. Можна обрати з-поміж таких макетів: зелений екран, горизонтальне чи вертикальне розділення екрану, або режим реакцій. Користувачі можуть вражати свою аудиторію макетом «картинка в картинці» та створювати колаборації з роликами інших творців.
  • Шаблони. Нова функція, яка дозволяє легко створювати Reels, використовуючи інше відео як шаблон. Все, що потрібно зробити, це додати та обрізати власне відео під попередньо завантажене аудіо та шаблон.  

 

Тэги:   Instagram

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: