На Web Summit буде презентована українська технологічна екосистема / Все новости / Главная

Україна другий рік поспіль буде представлена на найбільшій ІТ-конференції у світі Web Summit власним павільйоном. Оргкомітет, до складу якого входять провідні стартапи, фонди, ІТ сервісні компанії, державні установи та екосистемні організації, презентуватиме потужну та незламну українську технологічну екосистему.

Напередодні Українським фондом стартапів за підтримки GIST було проведено конкурсний онлайн-відбір стартапів, де з більш ніж 100 заявок експертне журі відібрало 24 кращі команди. Вони презентуватимуть свої проєкти та інноваційний потенціал України на міжнародній арені у складі української делегації.

Генеральним партнером проєкту виступає інноваційний парк UNIT.City. Проєкт реалізується спільними зусиллями співорганізаторів — Українського фонду стартапів, Міністерства цифрової трансформації, Посольства України в Португалії, Sigma Software Group, Українського Хабу, Європейської Бізнес Асоціації, та партнерів — Flyer One Ventures, Bitcoin Magazine Ukraine, SID Venture Partners та Sigma Software Labs. Інформаційна підтримка надається Tech Ukraine, Kyiv IT Cluster та IT Dnipro Community.

Чому це важливо

Незважаючи на брутальну та зухвалу агресію з боку держави-терориста росії, український ІТ-сектор продемонстрував неймовірну стійкість та рішучість навіть у найгірші для країни часи. ІТ залишається єдиною галуззю в Україні, яка досі демонструє зростання.

За даними Національного банку України, обсяг експорту комп'ютерних послуг за перше півріччя 2022 року сягнув $3,74 млрд, що на 23% більше, ніж за аналогічний період 2021 року. Українські стартапи та технологічні компанії залучили майже $350 млн за перші півроку. Пул технологічних талантів країни налічує вже близько 300 000 розробників.

Участь у заході такого масштабу як Web Summit — це не лише можливість для бізнесу знайти нових клієнтів, партнерів, інвесторів та талантів, а й чудова нагода для України ще раз привернути до себе таку потрібну увагу міжнародної спільноти.

Сьогодні ІТ підприємці та інноватори по всій Україні об'єднані як ніколи раніше, і вони посилюють вплив України у світі завдяки поширенню міжнародних зв'язків. Презентація української tech екосистеми на Web Summit – це ще одна нагода заявити на увесь світ, що найкращий час для інвестицій в Україну – це зараз, а не після війни.

Що кажуть організатори

«Цифрова інфраструктура довела, що вона є найбільш стійкою за часів повномасштабного вторгнення. Так само і цифрова економіка, яка продовжує функціонувати, йти в ногу з часом та розвиватися. Наша команда має візію того, як зробити military tech та безпекові рішення експертизою та головним експортом України. Для цього в нас є все необхідне: талановиті та освічені люди, стартап екосистема, що зростає, унікальний досвід воєнного часу та, напевно, найголовніше – сміливість боротися за світле майбутнє», – каже Михайло Федоров, Віце-прем'єр-міністр, Міністр цифрової трансформації України.

«Поки Україна сміливо виборює свою свободу та незалежність, команда UNIT.City працює, аби надихати українців на трансформацію підприємницької культури, IT-сектору, освітніх технологій та Web.3.0. В Європі та світі про нашу країну мають знати не тількі в контексті сміливості української армії, а й в контексті надзвичайного потенціалу нашої талановитої молоді та IT-спільноти», — зазначив Василь Хмельницький, засновник UNIT.City.

Олеся Мальована, співзасновниця Ukrainian Hub впевнена, що реалізація проєкту павільйону Української технологічної екосистеми на часі як ніколи. «Під час спілкування з потенційними міжнародними партнерами ми створюємо наратив України, як інноваційного хабу, і це підвищує довіру, стає основним джерелом стратегічно правильної інформації». Олена Бакало, співорганізаторка Українського павільйону додає, що незважаючи на повномасштабну війну – Україна відкрита для міжнародної співпраці.

«Близько 15 років тому почався бурхливий розвиток української ІТ сфери. Тоді ж, на базі EBA і було створено ІТ комітет, який щодня посилює цей тренд та активно комунікує про вітчизняну ІТ галузь та її здобутки. І навіть зараз, в такі непрості для країни часи, індустрія сміливо рухається вперед, а кількість сильних гравців, що готові об’єднуватись для спільного майбутнього, на ринку збільшується, що ми бачимо, по кількості мемберів, що доєднуються до Асоціації», – наголосила виконавча директорка Європейської Бізнес Асоціації, Анна Дерев'янко.

Як це було у 2021

Минулого року українська ІТ індустрія вперше була представлена окремим павільйоном та треком в офіційній програмі саміту.

За три дні стенд відвідало понад 15 тисяч людей, серед яких були сотні журналістів, інвесторів та потенційних партнерів. На майстер-клас, окрему спеціальну подію, у зал на 100 місць прийшло втричі більше людей. Український павільйон отримав понад 20 публікацій у медіа та сотні згадок у соцмережах. Також, вперше на сайті Web Summit був опублікований гайд по стартап екосистемі Києва, нарівні з Лондоном, Берліном та іншими провідними світовими стартап-столицями.

 

Тэги:   Конференции

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: