Як залишатися на зв'язку під час блекаутів / Все новости / Главная

Серед найнеприємніших ефектів за відключення світла лідирують перебої у зв’язку. Через відсутність енергопостачання, люди втрачають доступ до інтернету, новин, зв'язок з рідними та близькими. 

Ця проблема не завжди має вирішення. Мобільні оператори прикладають усіх зусиль, щоб максимум абонентів могли продовжувати користуватися хоча б телефонним зв’язком. Доступ до інших послуг залежить в першу чергу від людини. Варто заздалегідь подумати про власну енергонезалежність та прийняти інші заходи. Це допоможе не лише залишатися у курсі новин, але й продовжити працювати онлайн чи крутити ігрові автомати від 1 гривні з мобільного.

Дізнайтеся, як залишитися на зв’язку

В першу чергу, дізнайтеся адресу найближчих "Пунктів незламності". Там можна буде підзарядити смартфон чи павербанк за відключення світла. Розраховуйте, що при тривалих відключеннях черга бажаючих може бути довго. Тому пошукайте альтернативні точки - зараз функції "Пунктів незламності" беруть на себе деякі бізнеси. Так, зарядити смартфон можна у мережах Rozetka, Novus, Нова пошта. Можливо, кафе з генератором навпроти також запропонує вам подібну можливість.

По-друге, заздалегідь дізнайтеся, де у вашому районі найкраще ловить мобільний інтернет. Покриття може бути прийнятним біля вишки оператора, проте повністю пропадати вже за найближчою високою будівлею. Оцініть силу сигналу та визначте, куди будете ходити «спіймати новини» за довгих відключень.

Також рекомендуємо придбати радіо на батарейках. Воно дозволяє залишатися курсі новин, незалежно від роботи інтернету. Що ще важливіше – по радіо можна дізнатися про початок та закінчення повітряної тривоги. Налаштуйтеся на хвилю державного мовлення та зробіть запас батарейок для роботи радіо. 

Якщо у вас є родичі чи друзі в інших регіонах – домовтеся підтримувати з ними зв'язок. Мобільне покриття держиться значно довше, ніж мобільний чи, тим більше, стаціонарний інтернет. Телефонуючи один одному, ви зможете обмінюватися інформацією, доки хтось із вас залишається без світла. 

Також, за можливості, рекомендуємо придбати павербанк, до якого можна підключити стаціонарний роутер. Це діє лише в тому разі, якщо до вашого дому чи квартири підходить оптоволоконна лінія. Проконсультуватися з цього приводу можна у інтернет-провайдера.

Потурбуйтеся про енергетичну незалежність

Коли розряджаються всі засоби зв'язку - люди почуваються особливо вразливими. Тому ваша задача - постаратися якнайдовше зберегти заряд.

Так, це вимагає певних витрат. Проте ці витрати однозначно окупляться уже в найближчому майбутньому. Рекомендуємо подумати про придбання таких речей:

  1. Павербанк для смартфону. Краще мати окремий павербанк, з якого можна 3-4 рази заряджати смартфон. В залежності від величини батареї телефону, для цього може підійти УМБ потужністю в 10 000-20 000 mAm. Рекомендуємо не використовувати його для заживлення інших пристроїв і завжди тримати зарядженим. Це допоможе залишатися на зв'язку, якщо прийдеться триматись без світла кілька днів. 
  2. Павербанки для інших пристроїв. Окремо можна купити дешевший павербанк для роутера, та більш потужний - для ноутбука. Це дозволить не витрачати заряд основного джерела живлення для смартфону. Зверніть увагу, що для ноутбуків підходять павер банки лише від 65 Ватт та вище.
  3. Додаткова батарея для ноутбука. Якщо вам для роботи потрібен ноутбук - його можна заживити не лише від мережі чи спеціального павербанку. Але й просто замінити розряджену батарею на іншу, заряджену. Звичайно, це стосується ноутів зі зйомними батареями. Дізнатися назву потрібної батареї можна у сервісному центрі. Або ж прочитати ззаду на ноуті. 
  4. Радіо на батарейках. Не потребує використання додаткових джерел живлення та завжди тримати вас у курсі подій.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: