Створено компактну пральну машину, якій не потрібен водопровід / Все новости / Главная

Сьогодні навіть громадяни заможних країн з міркувань економії не поспішають купувати пральні машини, обираючи натомість послуги громадських пральних. Щоб виправити цю ситуацію, стартап Evergreen Paradigm (США) представив економічну пральну машину Eeva. Вона не потребує підключення до водопроводу та каналізації.

Завдяки компактним розмірам (1,07 на 0,61 м) вона легко розміститься в будь-якому приміщенні - в спальні, ванній кімнаті і навіть в автомобільному фургоні. При цьому машинка здатна всього за півтори години випрати і висушити до 3,5 кг білизни.

На відміну від звичайних стаціонарних машин Eeva автономна - вона може обходитися без водопровідного і дренажного шлангів. У цьому випадку в машину достатньо залити 11 л води. Eeva може працювати від акумулятора. На повний цикл прання потрібно 300 Вт-год енергії. Єдиний мінус полягає у тому, що експлуатація машинки передбачає використання спеціально створеного для неї миючого засобу.

Встановлення режимів прання відбувається за допомогою сенсорного дисплея, або через додаток для смартфона. 

Незвичайна пральна машина стала надзвичайно популярною на краудфандинговій платформі Indiegogo. Вона зібрала в 70 разів більше коштів, ніж планували розробники.

На даний момент Eeva можна замовити в Північній Америці. Її вартість становить $900. У цю суму входять ціна самої машини і запас миючого засобу, якого вистачить на 60 циклів прання.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: