Канали Viber, що допоможуть підтримати здоров'я та зберегти емоційну рівновагу / Все новости / Главная

Часто активне соціальне та робоче життя витісняють турботу про власне здоров'я на другий план. Водночас з цим, війна, що змушує українців жити в умовах постійного стресу, негативно вплинула як на фізичний, так і на емоційний стан населення - більше 50% респондентів відзначають погіршення самопочуття. Команда Rakuten Viber зібрала ТОП ресурсів, які діляться порадами щодо підтримки фізичного самопочуття та психологічної рівноваги.

ЮНІСЕФ: спільнота для батьків (407 тис. підписників) 

Канал від Дитячого фонду ООН зібрав корисні поради для батьків дітей до 10 років: автори діляться порадами, як зберегти емоційну стабільність та здоровий сон, консультують щодо режиму харчування, вакцинації та іншого. Крім того, порушуються й інші теми, не обмежуючись дитячими, наприклад, як подолати емоційне вигорання.

Психологічна підтримка (392 тис. підписників) 

Один з найпопулярніших каналів у Viber, створений у 2020 році. Тут зібрані корисні поради для покращення ментального здоров'я. Наприклад, як полегшити почуття самотності, навчитись регулювати емоції, допомогти дитині впоратися зі стресом та багато іншого.

Dovidka.info (88 тис. підписників) 

Проєкт Dovidka.info від Центру стратегічних комунікацій та інформаційних досліджень допомагає українцям знайти відповіді на всі питання, які турбують саме зараз. Автори діляться рекомендаціями щодо підтримки фізичного та ментального здоров'я: як надати першу медичну допомогу, як убезпечити себе в сезон кліщів, як відновити режим сну, як знизити почуття тривожності та інше. Також започатковано YouTube-канал, де можна зручно переглянути короткі ролики від експертів на цікаву тематику.

МОЗ України (7 тис. підписників) 

Офіційний канал Міністерства охорони здоров'я України у Viber, що існує з 2021 року. Портал буде цікавий як працівникам медичної сфери, так і пересічним українцям. Автори діляться порадами, як правильно турбуватися про свій сон (зокрема, військовим), як підтримати дитину у воєнний час, розповідають, чому важливо регулярно перевіряти стан шкіри та інше.

Твоя сімейна лікарка (6 тис. учасників) 

Канал створений як соціальна кампанія на підтримку сімейної медицини у 2020 році. Крім професійного контенту, на ресурсі публікуються корисні відео та поради для підтримки здорового фізичного стану: як підтримувати пам'ять, як боротися з алергією, як підготуватися до аналізів або як покращити сон.

БФ "Голоси Дітей" (близько 2 тис. учасників) 

Офіційний канал благодійного фонду "Голоси Дітей", який надає психологічну та психосоціальну підтримку дітям, які постраждали від війни. У групі публікуються корисні поради, які допоможуть дітям зберегти емоційну стабільність, здоровий сон та загальну рівновагу. До того ж автори діляться рекомендаціями й для дорослої аудиторії: як не заїдати стрес, як підтримати людину в кризовій ситуації, як зупинити негативні думки та інше.

Viber наголошує на необхідності завжди перевіряти інформацію, що стосується фізичного та ментального здоров'я, і не обмежуватись порадами в мережі. Будь-який випадок є індивідуальним - якщо вас турбує ваш стан здоров'я, варто звернутися по допомогу до кваліфікованих спеціалістів.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: