43% українців ставали жертвами кібершахраїв / Все новости / Главная

Viber провів опитування, щоб визначити число українців, які стикнулися з кібершахраями. За даними опитування, 43% респондентів стали жертвами зловмисників, ще 38% стикалися з ними, проте не звернули увагу на провокації. Більш ніж 85% українців впевнені, що кількість кібершахраїв значно збільшилась.

Опитування Viber в Україні відбулося 18 липня 2023 року і охопило більше 50 тисяч користувачів. Результати показали, що 81% українців зустрічалися з кібершахраями в мережі: 43% стали жертвами злочинців, ще 38% отримували підозрілі повідомлення або дзвінки, але не реагували на них. Тільки 19% ніколи не зіткнулися з подібними ситуаціями в Інтернеті.

На запитання "Чи ставали ви жертвою кібершахраїв в інтернеті?" відповіли наступним чином:

  • Так, мені траплялися сумнівні повідомлення та дзвінки — 43%
  • Були випадки підозрілих сповіщень, але я не реагую — 38%
  • Ніколи не було подібного — 19%

Rakuten Viber також запитав українців, чи вони вважають, що кількість кібершахраїв зросла протягом останнього року. За результатами опитування, 85% респондентів переконані, що кількість зловмисників в Інтернеті значно збільшилась, лише 2% вважають протилежне – що кіберзлочинців стало менше. Ще 6% відповіли, що кількість кібершахраїв залишилась на тому ж рівні, а 7% заявили, що їм байдуже це питання.

Команда Rakuten Viber в Україні закликає користувачів довіряти лише перевіреним джерелам та контактам і завжди перевіряти інформацію щодо збору коштів або волонтерської ініціативи в Інтернеті.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: