VARUS запускає перший в Україні даркстор - що це і як працює / Все новости / Главная

Мережа супермаркетів VARUS оголосила про запуск першого в Україні даркстора. Це автоматизований “темний магазин”, що дозволяє оптимізувати та пришвидшити опрацювання онлайн-замовлень. Всі процеси в такому магазині контролює спеціальне програмне забезпечення.

Як це працює? 

У дарксторі VARUS на 870 кв м розміщені близько 9 000 унікальних товарних позицій. Всі товари розташовані на “розумних” стелажах, а пікер (людина, що збирає замовлення) збирає продукти у “розумний” візок, який дозволяє комплектувати до 6 замовлень одночасно.

Процеси забезпечують 8 автономних ІТ-систем, які керують роботою кошиків, стелажів та комірок. Спеціальне програмне забезпечення відповідає за оновлення інформації про наявність або відсутність товару на складі, поповнення асортименту, розміщення товарів на стелажах тощо. Завдяки цьому сортувальник складає одночасно декілька замовлень, а маршрут його пересувань, перевірку та вказівки щодо розміщення товарів вже зробила система.

Більш ефективне опрацювання замовлень у дарксторі дозволяє пришвидшити час доставки продуктів до замовника. та зробити його більш точним. Зазвичай сервіси доставки пропонують обрати тільки приблизний час прибуття кур’єра, наприклад з 14:00 до 18:00. Натомість тепер клієнти VARUS зможуть вказати більш точний та зручний для них 20-хвилинний інтервал, наприклад 13:00-13:20, та бути впевненими, що замовлення доставлять саме у цей період.

“Онлайн-сервіси стали невіддільною частиною повсякденного життя українців, тому VARUS інвестує в інновації та постійно шукає нові рішення для оптимізації процесів. Ми прагнемо забезпечити клієнтів кращим та найшвидшим сервісом. Саме для цього запустили перший в Україні інноваційний даркстор, який дозволяє пришвидшити збір замовлень щонайменше в 6 разів”, — коментує Олег Спірін, e-commerce директор VARUS.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: