Що знають іноземні айтівці про Україну та українців / Все новости / Главная

До річниці Незалежності України GlobalLogic опитав колег з 20 країн, що вони знають про Україну, українців та наш внесок у світ технологій. Серед відповідей — відкриття українцями рентгенівських променів, створення першого кінескопу та репозиторію GitLab.

GlobalLogic – міжнародна компанія з офісами у 21 країні світу та майже 30 000 інженерів. У багатьох із них є досвід роботи та спілкування з українцями. Або фізично релокованими до інших країн, або як з учасниками розподілених команд.  

У компанії запитали, що іноземні колеги знають про історію України, українців та наш внесок у світ технологій.

Найнеочікуваніші факти про Україну

Чимало опитаних знають про єдину пустелю в Європі — Олешківські піски на Херсонщині. Серед інших згадок — найглибша у світі станція метро Арсенальна, Голодомор та історична битва під Хотином у 1621 році. А у когось перша асоціація з Україною – це сирники.

Найвідоміші винаходи

Легендарний літак Ан-225 «Мрія», перший гелікоптер, розроблений конструктором Ігорем Сікорським, відкриття рентгенівських променів Іваном Пулюєм, а також перший у світі кінескоп, винайдений Йосипом Тимченком.

Що думають про українців

Іноземні колеги виділяють наступні риси українців: розум, наполегливість, доброзичливість та інженерний талант. 90% опитаних хочуть відвідати Україну у майбутньому. Найпопулярніші напрямки: Київ, Львів, Одеса та Крим. Згадали також Карпати, Білу Церкву та Чернівці.

Що думають про українське ІТ

Опитані відзначають високий професійний рівень українських фахівців, значний досвід у створенні ПЗ, веб- та мобільних застосунків, а також розробок у сфері штучного інтелекту, машинного навчання та кібербезпеки.

Навіть під час війни українська ІТ-галузь зберігає стійкість та забезпечує 43% усього експорту послуг в Україні. Висока ефективність та резильєнтність українських інженерів викликає захоплення колег у всьому світі.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: