За рік продажі генераторів зросли у 6 разів – українці готуються до зими / Все новости / Главная

Національний маркетплейс АЛЛО проаналізував, як українці готуються до зими 2023-2024 і які товари замовляють на allo.ua. Після нетипового 2022 року у 2023 році покупки українців повертаються до звичайної сезонності – клієнти готуються до зими заздалегідь.

Збільшений попит на енерготовари, але без торішнього ажіотажу

Цьогоріч українці почали готуватися до ймовірних проблем з електроенергією заздалегідь, проте без ажіотажу, характерного для минулого року. У порівнянні ІІІ кварталів 2023 та 2022 років, продажі зарядних станцій та генераторів зросли у 6 разів, а продажі павербанків – удвічі.

Пік популярності павербанків припав цього року на кінець липня – початок серпня: продажі зросли втричі у порівнянні з попередніми тижнями липня. Клієнти АЛЛО віддають перевагу павербанкам великої ємності: у лідерах продажів – моделі Xiaomi та Baseus на 20 000-30 000 мА•год.

Після попередньої зими споживачі вже знаються на технічних характеристиках генераторів та зарядних станцій, тому розуміють, що підходить для їхніх потреб. Тож на ці категорії попит поступальний, оскільки українці почали значно зваженіше ставитися до рішень про такі покупки.  Саме тому маркетплейс АЛЛО прогнозує зростання продажів зарядних станцій та генераторів у IV кварталі 2023 року. Найпопулярнішими у клієнтів АЛЛО є інверторні та двопаливні генератори Könner&Söhnen і моделі бензинових генераторів італійського бренду Pramac з двигуном від Honda. У доступному ціновому сегменті серед зарядних станцій з літій-іонним акумулятором у лідерах Romoss RS300 на 231 Вт•год, а також Könner&Söhnen KS 100PS на 150 Вт•год. Споживачі обирають також зарядні станції з літій-залізо-фосфатним акумулятором (LiFePO4) від Anker і EcoFlow, адже вони мають відносно низьку вартість та тривалий термін служби.

Ліхтарик – незамінна річ взимку

Восени вже зросли обсяги продажів ліхтарів – у 4 рази порівняно з літом. Серед лідерів – мультифункціональні Nextool, налобні Fenix та ручні LED-ліхтарі Solight. Наразі також демонструють зростання продажів термоси – вдвічі у порівнянні з літнім періодом. Також восени українці стали більше купувати спальні мішки та побутові металошукачі Minelab та XP DEUS.

Продажі обігрівачів та кондиціонерів: зростання в рази

Спостерігається зростання попиту і на обігрівачі, які наразі зібрані у тематичній добірці «Тепло завжди поруч». Лише за останній місяць їх продажі зросли у 3,5 раза (у порівнянні жовтня із вереснем 2023 року). Але якщо порівняти із жовтнем минулого року, то продажі обігрівачів зменшились у 1,5 раза – торік був ажіотажний попит через очікуванні проблеми з опаленням. Серед лідерів продаж – доступні за ціною обігрівачі Nomi. Також клієнти вибирають конвектори та тепловентилятори Xiaomi та SmartMi з можливістю керування зі смартфона: Xiaomi Smart Space Heater S, SmartMi Convector Heater 1 Smart та SmartMi Fan Heater.

Порівняно з вереснем у жовтні у 1,5 раза зросли продажі кондиціонерів із функцією роботи на обігрів при температурі повітря від -25°С та нижче. В цій категорії клієнти АЛЛО віддають перевагу моделям Midea (серія XTreme ІІ) та Cooper&Hunter (серія Arctic).

Дефіциту не очікується

З початку року АЛЛО значно розширила асортимент енерготоварів, тому клієнти  мають вибір з-поміж безлічі різних за потужністю та ціною моделей від світових виробників – дефіциту та здорожчання не очікується.  Для зручності споживачів на головній сторінці сайту allo.ua в новому розділі «Тримай заряд» представлено альтернативні джерела енергії. Впродовж листопада ці товари можна придбати зі знижкою до 60%.

Доставка всіх замовлених товарів здійснюється безкоштовно в магазини АЛЛО та точки видачі  АЛЛО Express. За кожну покупку клієнтам нараховується кешбек за програмою лояльності АЛЛО Гроші, який можна використати на майбутні покупки.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: