Відновлення технологічного сектору та посилення лідерства в галузі ШІ: компанія Lenovo оприлюднила фінансові результати другого кварталу 2023/24 / Все новости / Главная

Lenovo Group оголосила фінансові результати за другий квартал 2023/24 фінансового року і повідомила про виторг Групи у розмірі $14,4 млрд та чистий прибуток у розмірі $273 млн, якщо оцінювати не за HKFRS. Маржа валового прибутку покращилася в річному обчисленні до 17,5%, що є рекордним показником для другого кварталу. Диверсифіковані рушії зростання Групи продовжують демонструвати високі показники, а дохід від бізнесу, не пов’язаного з ПК, склав 40% від загального доходу, що на три пункти більше, ніж торік.

Lenovo Group бачить чіткі ознаки відновлення в технологічному секторі, відзначаючи чітку реалізацію своєї стратегії, операційне вдосконалення і постійні інвестиції в інновації як ключові фактори, що сприяють поліпшенню її показників у порівнянні з попереднім кварталом. У майбутньому Lenovo і надалі використовуватиме можливості ШІ, де вона має унікальну позицію для досягнення успіху, завдяки своїй гібридній моделі ШІ та портфоліо від кишенькових до хмарних рішень. Потужна екосистема, партнерські відносини, розширений портфель технологій і можливостей ШІ та постійні інвестиції в інновації додатково підсилять здатність компанії до експоненційного росту завдяки ШІ та сприятимуть сталому зростанню та прибутковості бізнесу. Група впевнена у своїй здатності відновити річне зростання дуже скоро.

Фінансові показники:

"Минулого кварталу, попри макроекономічні виклики, ми побачили чіткі ознаки відновлення в технологічному секторі. Завдяки високій ефективності, операційній досконалості та постійним інвестиціям в інновації, ми досягли послідовного покращення результатів діяльності з кварталу у квартал, що свідчить про обнадійливу траєкторію відновлення. Завдяки безперервній реалізації нашої стратегії інтелектуальної трансформації, а також подальшому зміцненню екосистеми ШІ та партнерства, ми будемо використовувати повний пакет наших можливостей штучного інтелекту — від кишенькових до хмарних. Це допоможе створенню гібридних застосунків на базі ШІ для кожного підприємства та кожної людини, що в кінцевому підсумку сприятиме сталому зростанню нашого бізнесу".

Прискорення лідерства в галузі ШІ

Штучний інтелект не є чимось новим для Lenovo і вже давно перебуває у фокусі стратегії цифрової та інтелектуальної трансформації. Компанія представила своє бачення "ШІ для всіх" на щорічному інноваційному заході Tech World у жовтні цього року, зосередившись на своїй моделі гібридного ШІ, де співіснуватимуть державні, приватні та персональні базові моделі, щоб забезпечити впровадження технологій штучного інтелекту для всіх, поважаючи при цьому безпеку та конфіденційність. Бачення Lenovo охоплює великий портфель інтелектуальних пристроїв, включаючи ПК, смартфони та планшети з підтримкою ШІ, а також оптимізовану для ШІ інфраструктуру, рішення та послуги. Lenovo має унікальну можливість скористатися експоненціальним зростанням завдяки ШІ, враховуючи портфоліо продуктів від кишенькових до хмарних пристроїв, потужну екологічну систему та партнерські відносини (включаючи розширення партнерства з NVIDIA), а також зростаючий портфель технологій і можливостей ШІ.

Голова правління і генеральний директор Lenovo Юаньцін Ян (Yuanqing Yang) приєднався на сцені Tech World до лідерів глобальних партнерів Lenovo, включаючи засновника, президента та генерального директора NVIDIA Дженсена Хуанга (Jensen Huang), голову та генеральну директорку AMD, докторку Лізу Су (Lisa Su) і президента та генерального директора Formula 1® Стефано Доменікалі (Stefano Domenicali). Голова та генеральний директор Microsoft Сатья Наделла (Satya Nadella), генеральний директор і президент Qualcomm Крістіано Амон (Cristiano Amon), а також генеральний директор Intel Пет Гелсінгер (Pat Gelsinger) приєдналися до Tech World по відеозв'язку.

Як було анонсовано в минулому кварталі, Lenovo інвестує ще $1 млрд в інновації на основі ШІ, які не тільки забезпечать реалізацію бачення "ШІ для всіх", але й сприятимуть сталому зростанню всього бізнесу.

Solutions and Services Group (SSG): рекордні доходи та операційний прибуток, акумулюючи рішення та послуги ШІ

Результати діяльності у другому кварталі 23/24 фінансового року:

  • У другому кварталі SSG побила рекорди як за доходами, так і за прибутком: дохід склав $1,9 млрд, а операційна маржа — 20%.
  • Основним джерелом прибутку для групи SSG були послуги підтримки та програмне забезпечення.
  • У другому кварталі ще більше зросли продажі керованих послуг, а також послуг з реалізації проєктів та рішень, які разом складають 56% доходу SSG, що на три пункти більше, ніж торік.

Можливості та стале зростання:

  • SSG має потужний імпульс для своїх пропозицій, включаючи рішення для цифрових робочих місць (DWS), гібридні хмарні технології, а також рішення та послуги зі сталого розвитку.
  • SSG зосередила свої пропозиції на підтримці конкретних вертикальних галузей за допомогою інтелектуальних рішень і послуг, уклавши угоди з клієнтами на багатьох ринках.
  • Нова гібридна практика професійних послуг зі штучного інтелекту Lenovo також дозволяє підприємствам використовувати гібридну інфраструктуру та ШІ для трансформації свого бізнесу.

Infrastructure Solutions Group (ISG): подолання ринкових труднощів, створення гібридної інфраструктури штучного інтелекту

Результати другого кварталу 23/24 фінансового року:

  • Виторг ISG знизився в річному обчисленні до $2 млрд, що стало неминучим наслідком ширших макроекономічних галузевих проблем, уповільнення економічного зростання та міграції платформ.
  • ISG продемонструвала високі показники у сфері зберігання даних, програмного забезпечення та послуг, а також сприяла зростанню високопродуктивних обчислень (HPC) і периферійних технологій.
  • Підрозділ систем зберігання даних досяг рекордного за всю історію доходу, що зробило Lenovo третім найбільшим постачальником систем зберігання даних у світі.

Можливості та стале зростання:

  • Подальший розвиток гібридного штучного інтелекту сприятиме майбутньому зростанню та диверсифікації світового ринку ІКТ-інфраструктури, і Lenovo має всі можливості для цього, враховуючи багатий портфель інфраструктурних продуктів і рішень.
  • ISG продовжить зміцнювати конкурентоспроможність свого портфеля, а також вдосконалювати операційну ефективність і впевнено планує відновити ріст та прибутковість.

Intelligent Devices Group (IDG): зміцнення лідерства на ринку, використання можливостей пристроїв зі штучним інтелектом

Результати діяльності у другому кварталі 23/24 фінансового року:

  • У другому кварталі IDG зберегла позицію №1 на світовому ринку як за обсягами постачання ПК, так і за кількістю активацій, попри ринкові виклики.
  • Виторг знизився в річному обчисленні до $11,5 млрд, але стійкість прибутковості була збережена з найкращою в галузі операційною рентабельністю 7,4%.
  • Підрозділ смартфонів продемонстрував двозначне зростання постачання у порівнянні з минулим роком, хоча в цілому ринок не змінився. Бізнес підвищив загальну конкурентоспроможність своєї продукції та оптимізував портфель, збільшивши частку преміальних продуктів. Причому рекордно висока частка преміальних продуктів була досягнута завдяки продажам смартфонів razr.

Можливості та стале зростання:

  • Заглядаючи в майбутнє, IDG повною мірою використовуватиме генеративний ШІ, щоб прискорити запуск пристроїв зі штучним інтелектом наступного покоління. Включаючи запуск комп'ютера з ШІ у наступному році.
  • Lenovo і надалі інвестуватиме в технологічні інновації для зростання та довгострокової конкурентоспроможності.

Підсумки ESG

За останній квартал Lenovo отримала визнання за низку досягнень у сфері ESG, зокрема:

  • Включення до Індексу корпоративної стійкості Hang Seng 2023, де компанія отримала найвищий бал в ІТ-індустрії за екологічні та соціальні досягнення.
  • Компанія також отримала статус "Чемпіон" у матриці Canalys Global Sustainability Ecosystems Leadership.
  • Компанія була названа кліматичним чемпіоном EPEAT, а понад 400 продуктів були зареєстровані як частина першого переліку продуктів EPEAT Climate+, призначених для захисту клімату. EPEAT — це провідне глобальне екологічне маркування для електроніки та технологічних продуктів.
  • У вересні Lenovo приєдналася до ініціативи Глобального договору ООН "Швидше вперед", щоб прискорити дії приватного сектору для досягнення 17 цілей сталого розвитку ООН та відповідати порядку денному до 2030 року.

 

Тэги:   Lenovo Group Limited

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: