У 71% фрилансерів рівень доходу виріс або залишився незмінним / Все новости / Главная

Freelancehunt провів дослідження серед українських фрилансерів, щоб дізнатися, з яким основним викликом у роботі вони зіткнулися під час війни. Результатами ділимося з вами.

Попри складну економічну ситуацію в країні, фрилансери почуваються досить непогано. 35,38% вказали, що змогли підвищити дохід за останні 6 місяців, ще у 35,57% він залишився на тому самому рівні. І тільки 29,05% спеціалістів почали заробляти менше. 

В опитуванні взяли участь 47,51% учасників, для яких фриланс — основне місце роботи, а також 52,49%, для яких це підробіток. Як бачимо, трохи більш ніж половина спеціалістів приходять на фриланс за цікавими проєктами чи можливістю збільшити дохід.

Варто також зазначити, що серед опитаних більшість (57,66%) фрилансерів працювали до повномасштабного вторгнення і працюють зараз, тобто це досвідчені спеціалісти.

Реакція фрилансерів на підвищення вартості життя

Вартість життя в Україні зростає, і багато хто замислюється над тим, що робити далі. На фрилансі у спеціалістів є великий вибір опцій для відповіді на цей виклик. За даними дослідження, 48% фрилансерів підвищили вартість своїх послуг, стільки ж респондентів почали працювати більше. Також спеціалісти вказували, що розширили клієнтську базу за допомогою закордонних замовників, — таких було 14%. Але були й ті, хто вирішив знизити витрати, — 38%.

Варто також згадати про високий рівень відповідальності та інші виклики, які стоять перед фрилансерами. Адже їм потрібно не тільки якісно виконувати свою роботу, а й шукати нових клієнтів, пропонувати їм свої послуги та ефективно комунікувати з наявними замовниками.

Один зі способів успішно стартувати на фрилансі чи збільшити свої доходи — покращення знань у вузькій спеціалізації. 71,6% опитаних фахівців зазначили, що такі знання мають вплив на рівень заробітку.

«Ми живемо у час, коли традиційна модель працевлаштування поступово трансформується, а фриланс стає ключовим елементом цієї зміни. Однією з найбільших переваг фрилансу є можливість самостійно визначати рівень доходу. Віддалені спеціалісти мають можливість адаптувати свої доходи до змін в економічному середовищі та особистих потреб. Фрилансери можуть відреагувати на ринкові зміни швидко, збільшуючи кількість проєктів чи підвищуючи вартість послуг. Завдяки цьому вони не просто пристосовуються до змін на ринку, але й активно формують своє майбутнє, забезпечуючи собі фінансову стабільність», — додає керівник Freelancehunt Валентин Зюзін.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: