Більше половини українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів / Все новости / Главная

Rakuten Viber дізнався, чи беруть українці слухавку від незнайомих номерів і чи перетелефонують у разі пропущеного виклику. В опитуванні в офіційному каналі Rakuten Viber Україна взяли участь близько 70 тисяч користувачів.

Результати опитування показали, що 56% українців насторожено ставляться до дзвінків з незнайомих номерів: 29% ніколи не беруть слухавку від невідомих контактів, ще 27% — тільки якщо очікують на виклик від курʼєра, магазину тощо. Решта 44% відповідають на дзвінки з незнайомих номерів.

Команда Rakuten Viber також запитала українців, як вони діятимуть у разі пропущеного виклику від невідомого контакта. Абсолютна більшість респондентів (67%) не робитимуть нічого й не перетелефонують. Близько чверті опитаних спершу перевірять номер: 14% користуються для цього спеціальними програмами, ще 9% шукають в інтернеті та месенджерах. Тільки 10% одразу перетелефонують у разі пропущеного дзвінка з невідомого номера.

На питання “Чи відповідаєте ви на дзвінки з незнайомих номерів” відповіді розподілилися наступним чином:

  • Так — 44%;
  • Ні — 29%;
  • Тільки якщо очікую дзвінка з незнайомого номера (курʼєр, магазин тощо) — 27%.

Відповіді на питання “У вас пропущений з незнайомого номера. Ваші дії?” розподілилися таким чином:

  • Нічого не зроблю і не перетелефоную — 67%;
  • Скористаюся спеціальними програмами для перевірки номерів — 14%;
  • Одразу перетелефоную — 10%;
  • Спершу пошукаю в інтернеті та месенджерах, хто це — 9%.

Примітка: методика дослідження — анонімне онлайн-опитування, n>67 000. Ключова вікова група — 34-45 років, понад 50% респондентів віком до 45.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: