Gemini Live перетворює смартфон на потужного AI-асистента / Все новости / Главная

Google представляє Gemini Live – мобільний інтерактивний досвід, який дозволяє користувачам смартфонів вести вільну розмову з Gemini.

Наприклад, якщо користувач хоче обговорити потенційні робочі місця, що відповідають його навичкам чи освіті, він можете запустити Gemini Live і запитати про них. Можна навіть перебивати під час відповіді, щоб детальніше розглянути певний момент, або зупинити розмову та повернутися до неї пізніше. Це як мати помічника в кишені, з яким можна обговорювати нові ідеї або практикуватися перед важливою розмовою.

Gemini Live також доступний у режимі без рук: можна продовжувати розмову з додатком Gemini у фоновому режимі або коли телефон заблокований. Таким чином, розмову зі штучним інтелектом можна вести на ходу, так само як під час звичайного телефонного дзвінка. 

Запуск Gemini Live розпочинається сьогодні англійською мовою для підписників Gemini Advanced на телефонах Android, а в наступні тижні буде розширено на iOS та інші мови.

Google надає 10 голосів на вибір користувача, щоб він могли обрати тон та стиль, який найкраще відповідає його потребам.

Інтеграція з різними додатками

Використовуючи інформацію з веб-сайтів та поєднуючи її з додатками й інструментами Google, Gemini може допомогти користувачу з завданнями будь-якого масштабу. На відміну від інших помічників, для цього не потрібно перемикатися між різними додатками та сервісами.

Найближчими тижнями Google запустить нові розширення (функціонал може відрізнятися залежно від підписки, необхідно увімкнути розширення Google Workspace, доступність може відрізнятися в різних країнах), зокрема Keep, Tasks, Utilities та розширені функції на YouTube Music. 

Припустимо, ви готуєтеся до вечері з друзями. Ви можете попросити, щоб Gemini знайшов рецепт, який надіслала вам подруга листом на пошту Gmail, і додати інгредієнти з цього рецепту до списку покупок у Keep. Якщо, наприклад, ваші гості – друзі зі студентських років, ви можете попросити Gemini "скласти плейлист пісень, які нагадують про кінець 90-х". Gemini зрозуміє суть вашого запиту та виконає його.

А з розширенням Календаря, яке з’явиться незабаром, можна буде, наприклад, сфотографувати афішу якого-небудь заходу та запитати у Gemini, чи вільні ви в цей день і час, а також встановити відповідне нагадування для купівлі квитків.

Розширення можливостей Gemini на Android 

Gemini повністю інтегрується в користувацький досвід Android, надаючи більше можливостей, які залежать від контексту та доступні лише на Android. Gemini пропонує допомогу саме тоді, коли вона потрібна, незалежно від того, що робить користувач на своєму Android-смартфоні. Але поки ця функція доступна лише на певних пристроях, мовах та в окремих країнах. 

Просто затисніть кнопку живлення або скажіть “Hey Google”, і Gemini з'явиться, готовий допомогти (деякі пристрої використовують альтернативний метод активації, наприклад, свайп в куті екрана знизу вгору. Необхідне налаштування команди “Hey Google”). Ви можете натиснути на підказку "Запитати про цей екран", щоб отримати допомогу з тим, що відображається на екрані, або якщо ви використовуєте YouTube, задати питання про те, що ви дивитесь. Припустимо, ви готуєтеся до поїздки за кордон і щойно переглянули туристичний блог – натисніть "Запитати про це відео" і попросіть скласти список усіх ресторанів, згаданих у відео, і додати їх до Карт Google.

Оскільки Gemini має глибоку інтеграцію з Android, він може робити більше, ніж просто читати екран: він може взаємодіяти з багатьма додатками, які ви вже використовуєте. Наприклад, ви можете перетягувати зображення, згенеровані Gemini, безпосередньо в такі додатки, як Gmail і Google Messages.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: