На Дія.Освіта представлено новий освітній серіал про професію чизмонгера / Все новости / Главная

На Дія.Освіта представлено освітній серіал про професію чизмонгера. Серіал допоможе розібратися з основними аспектами роботи продавця сирів та розвинути навички, необхідні для кар’єрного старту в сирній гастроіндустрії.

У країнах з понад столітньою сирною культурою, наприклад Франції, Італії, Швейцарії та деяких Скандинавських державах, майже в кожній сирній крамниці є професійний продавець сиру — чизмонгер. 

 Для України ця професія нова: у 2018 році створено першу в Україні навчальну платформу для підготовки сирних професіоналів ProCheese Академія у відповідь на зростальну вимогливість споживачів до продукту, якості подачі тощо. Зараз на порталах пошуку роботи з’являється дедалі більше вакансій для професійних продавців сиру із заробітною платою від 12 000 до 24 000 гривень.

Для того щоб популяризувати фах та допомогти охочим у ньому розвиватися, разом із партнерами Дія.Освіта презентує новий освітній серіал про чизмонгера.

Він містить 7 серій про:

  • переваги фаху та навички, необхідні для роботи;
  • різновиди та класифікації сирів у світі та Україні;
  • сенсорний аналіз для оцінки якості сиру;
  • традиційні знаки якості сирів, які застосовують під час виготовлення;
  • інструменти для нарізки сирів;
  • основні правила зберігання продуктів та правила гігієни під час роботи;
  • з чого почати пошук вакансій і як розвиватися в професії.

Спікерка освітнього серіалу Оксана Чернова — засновниця ProCheese Академії, дипломована сирна експертка, яка понад 10 років працює із сиром.

Освітній серіал стане в пригоді всім, хто шукає нові кар’єрні можливості та хоче спробувати себе у творчій професії. Адже чизмонгер — фах, який поєднує гастрономічні, комунікативні навички й трохи творчості.

Серіал «Чизмонгер» уже доступний для перегляду на платформі Дія.Освіта. Переходьте за посиланням, щоб зробити перший крок до нової професії: https://osvita.diia.gov.ua/courses/cheesemonger

Освітній контент для серіалу «Чизмонгер» створено сирною експерткою Оксаною Черновою — засновницею ProCheese Академії, що є частиною Ardis Group, за сприяння Ukraine-Moldova American Enterprise Fund й проєкту CATALYSE.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: