В Україні став доступний Google Bard українською мовою / Все новости / Главная

Сьогодні штучний інтелект Bard від Google отримав масштабне оновлення. Тепер він володіє понад 40 мовами, включно з українською. Також ШІ отримав нові функції, які допоможуть йому краще відповідати на запити користувачів.

Нові мови і локації

Bard отримав підтримку біль ніж 40 мов, включно з українською, арабською, китайською, німецькою та іспанською. Окрім того, сам сервіс став доступний у всіх країнах Європи, включно з Україною.

Google запевняє, що по мірі розширення функціоналу Bard компанія керується Принципами щодо штучного інтелекту, враховує відгуки користувачів та вживає заходи для захисту конфіденційності та персональних даних.

Персоналізовані відповіді 

Оновлення робить відповіді Bard більш персоналізованними:

 

  • Голосові відповіді: Відтепер Bard вміє зачитувати свої відповіді голосом. Це може бути корисно, якщо корисувач хоче почути правильну вимову слова, або просто послухати вірш. Наразі ця функція доступна більш ніж для 40 мов.

 

  • Налаштування відповідей: Користувач може обирати тон і стиль відповідей з п’яти варіантів: простий, довгий, короткий, професійний або звичайний. Наприклад, можна попросити Bard скласти список пропозицій на ринку, а потім скоротити цю відповідь. Ця функція доступна лише англійською мовою, але трохи згодом буде доступна і для інших мов.

Оновлення інтерфейсу

Bard отримав нові можливості, що роблять його більш зручним у використанні.

  • Закріплення та перейменування діалогів. Якщо користувач хоче припинити бесіду, але має намір продовжити її згодом, він може перейменувати та закріпити її на відповідній панелі. Розпочинаючи розмову з Bard, користувач бачитимете на бічній панелі опції закріплення, перейменування та вибору останніх розмов.
  • Нові можливості для експорту коду. Bard активно використовується для програмування. Сьогодні він отримав нову функцію, що дозволяє експортувати код Python у Replit (на додаток до Google Colab).
  • Поширення відповідей. Bard отримав функцію посилань для спільного доступу. За допомогою них можна поділитися з іншими користувачами конкретною відповіддю, або цілим діалогом. 
  • Аналіз зображень. Тепер користувачі можуть робити запити з зображеннями. Це стало можливе завдяки інтеграції в Bard функції Google Lens. Можно, наприклад, загрузити в Bard фото і попростити ШІ описати, що на ньому зображене. Поки що ця функція працює лише англійською мовою, але згодом доступ до неї отримають і інші користувачі.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: