Як пережити фінансові труднощі / Все новости / Главная

Грошові труднощі нагадують грім серед ясного неба. Приходять нізвідки та надовго вибивають з колії. Однак грозу можна перечекати, головне – мати парасолю. Ось кілька порад, які допоможуть захиститись від фінансової негоди.

Оцініть свою фінансову ситуацію

Фінансові експерти Loando кажуть: прикинути на око — недостатньо. Гроші люблять підрахунок, і допомагають лише тим, хто вміє ними розпоряджатись. Тому перша порада звучить так:

  • Підрахуйте свої доходи

Проведіть ретельний аналіз та дайте собі відповідь на 2 питання:

  1. Скільки ви заробляєте?
  2. Скільки ви витрачаєте на прожиття?

В ідеалі ваші витрати не повинні перевищувати рівня доходів. Тоді у вас завжди будуть гроші на екстрені ситуації та вам не доведеться позичати.

Ваша місія: з’ясувати причину нестачі грошей.

Подумайте як зменшити витрати

Поділіть свої витрати на 2 частини:

  • Обов'язкові;

Сюди відноситься: комуналка, продукти, ліки, навчання, оренда, і т.д.

  • Додаткові;

Посиденьки в барах, ресторанах, купівля аксесуарів, похід в кіно тощо. При бажанні, цю частину видатків можна зменшити до 0.

Важливо: не намагайтесь економити на харчуванні та податках. Ви можете уникати непотрібних продуктів та рідше вмикати світло в кімнаті. Але пильнуйте, щоб не нашкодити своєму здоров'ю.

 

Що робити, якщо терміново потрібні гроші?

 

Якщо у вас виникли тимчасові фінансові труднощі, ви можете взяти кредит онлайн. Таким чином ви перекриєте фінансові дірки та матимете більше часу на пошук рішення.

 

Більшість мікрокредитних компаній, як Miloan, видає перші позики під 0,01%. Так ви не переплатите за обслуговування. Кредит оформлюється за 15 хвилин, а кошти з'являються відразу після затвердження заявки. На відміну від банку, МФО кредитують усіх та не осуджують за кредитні помилки в минулому. Тож отримати гроші можна навіть при наявності позик в інших установах та з поганою кредитною історією.

 

Складіть реалістичний бюджет

Щоб дотримуватись рамок свого бюджету, ви повинні спланувати його наперед. Після ретельного аналізу витрат, ви вже знаєте:

  • Суму свого місячного доходу.
  • Скільки ви витрачаєте.
  • Що купуєте.
  • Що з цього є обов'язковим, а що другорядним.
  • На чому можете зекономити.

Тепер трішки підрахунків і ваш бюджет готовий.

Лайфгак: не відмовляйте собі в маленьких радощах життя. Просто виділіть на нього менший бюджет. Тоді вам буде не так сумно, а рідкісні вечори в кав'ярні стануть чимось особливим.

Зверніться по соціальну допомогу

Не нехтуйте соціальною допомогою. Так, нікому не хочеться гратися з паперами заради 2 тисяч гривень та знижки 20%. Але копієчка до копієчки, знижечка до знижечки, і ви зекономите хорошу суму. Ось порахуйте скільки в місяць ви витрачаєте на транспорт. За ці кошти можна тиждень прохарчуватись.

Здебільшого, на державну допомогу можуть претендувати: пари в декреті, люди з інвалідністю, діти з багатодітних сімей, переселенці з Донбасу.

Реструктуризуйте борги

Звісно, ми хочемо якнайшвидше віддати борги та зекономити на відсотках. Але це не завжди нам по кишені. Чим більше коштів ми віддаємо на погашення кредиту, тим менше залишається на прожиття. А відповідно, у разі хвороби чи інших обставин, ми потрапимо у безвихідь.

В цій ситуації вам потрібно зв'язатися зі своїм кредитором та пояснити своє становище. Тоді ви спільно знайдете рішення. Це можуть бути кредитні канікули або зниження відсоткової ставки. Головне показати свою готовність до співпраці та не пускати все на самотік.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: