Що заважає українцям шукати роботу під час війни / Все новости / Главная

За час війни багато громадян втратили роботу та стикнулись з питанням пошуку нової. Адже в цей складний час важливо мати хоча б фінансову безпеку. Але і на цьому шляху трапляються перешкоди. Експерти Work.ua проаналізували, з якими проблемами наразі стикаються українці, що шукають роботу на тлі війни.

Дані опитувань показали, що найпоширеніша перепона — відсутність вакансій у населеному пункті, де перебувають респонденти. Цей варіант відповіді вибрали 34% шукачів. На другому місці перешкода, що домінує в результатах подібних опитувань й у мирні часи. Це недостатній рівень оплати праці — 21% шукачів так відповіли.

Стосовно заробітної плати, у резюме шукачів вона майже не змінилася з початком війни. Станом на 29 березня бажана зарплата, яку вказували в резюме, була 15 567 грн.

Але цього не можна сказати про зарплати у вакансіях. Після початку війни показник зростав до 15 035 грн (8 березня), але потім знизився до 13 736 грн за даними на 29 березня, тобто на 11%.

На це впливає багато факторів, від економічного стану в країні до можливості роботодавця підтримувати виробництво та надавати послуги.

  • Відповідь «Не знаю, де і як шукати роботу», вибрали 18%. 
  • Війна похитнула нервову систему кожного громадянина України, тож психологічний стан заважає шукати роботу 12% респондентів. 
  • 8% громадян не мають можливості фізично з’являтись на роботі. 
  • Щодо технічних можливостей для віддаленої праці, їх не мають 4% респондентів. 
  • 3% — знаходяться в зоні бойових дій.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: