«Crimea: History and People» — перший англомовний онлайн-курс про минуле і сьогодення Криму / Все новости / Главная

Український інститут разом зі студією онлайн-освіти EdEra запускають безкоштовний онлайн-курс «Crimea: History and People».

Крим — унікальний український півострів у Чорному морі. Він поєднав у собі елементи культур Великого Степу, Середземномор'я та Східної Європи, а також традиції й здобутки осілих народів та кочівників.

А ще Крим — Батьківщина корінного народу півострова, кримських татар. Вони створили першу демократичну республіку в мусульманському світі. У Криму уклали конституцію, яка визнала і затвердила за жінками рівні права з чоловіками. Крім того, кримські татари стали прикладом успішної інтеграції мусульманського населення з православним населенням України.

Проте, починаючи з 18 ст. кримських татар системно витісняли зі своєї землі. А сьогодні півострів “інжиру і гранату” поступово перетворюється на військову базу Російської Федерації, яка окупувала його у 2014 році.

Зрозуміти досвід кримських татар, а також значення Криму в історії України та загалом Європи допоможе онлайн-курс: “Crimea History and People”.

Курс розповість про унікальну культуру кримських татар та їхню тривалу боротьбу за право повернутися на батьківщину. Автори пояснять виклики, з якими зіткнулася незалежна Україна через російську політику щодо півострову, а також обставини та руйнівні наслідки тимчасової окупації півострову Росією у 2014 році.

Курс безкоштовний. Мова викладання — англійська. Для проходження необхідно лише зареєструватися на міжнародній освітній платформі Udemy: https://www.udemy.com/course/crimea-history-and-people/.

Онлайн-курс «Crimea: History and People» розроблено Українським інститутом та студією онлайн освіти ЕдЕра у співпраці з науковцями з України та Туреччини. Курс створено  за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

 

Тэги:   Образование

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: