На які канали Вайбер підписатись, щоб бути у курсі новин / Все новости / Главная

Довіряти цій новині чи ні? В умовах інформаційного протистояння досить легко піддатися паніці через фейкове повідомлення. Особливо коли інформація поширюється стрімко різними джерелами, дуже важливо знати, кому можна довіряти.

Для запобігання розповсюдження дезінформації у Viber є офіційні канали та боти, які публікують лише перевірену інформацію.

Центр протидії дезінформації при РНБО України. ЦПД при РНБО активно діє на інформаційному фронті, спростовуючи маніпуляції та фейки. Для цього Центр перевіряє чисельні повідомлення, які з’являються в медіа. Результати їх роботи доступні на сайті та у каналі Viber, який налічує 1,3 млн осіб.

Головне управління розвідки. ГУР у своєму каналі викладає актуальні новини з передової, а також висвітлює цікаві історії з повсякденного життя ЗСУ. Крім того, у каналі публікують розвіддані – перехоплення перемовин між окупантами та їх родинами в росії, іншими терористами тощо.

Справді. Spravdi – це канал Центру стратегічних комунікацій при Міністерстві інформаційної політики.  Тут борються з російською пропагандою та дезінформацією, а ще інформують суспільство про важливі речі, які впливають на кожного з нас. Головна мета – допомогти українцям краще протистояти російській інформагресії та навчити розрізняти брехню ворога.

Країна_інфо. Інформаційний канал присвячений життю країни у стані війни. Висвітлює злочини окупантів, вшановує визначних військових і волонтерів, а також підбиває щоденні підсумки. Наразі це один з найпопулярніших офіційних канаів у Viber, налічує понад  2,1 млн учасників.

Ukraine NOW. Канал популярна за швидке та змістовне оприлюднення новин повсякденного життя українського суспільства. Також тут з’являється інформація щодо міжнародних відносин та підтримки України країнами-партнерами.

Безпека довідник (viber://pa?chatURI=dovidkainfo_bot). Цей бот дає практичні поради, розповідаючи як діяти у надзвичайних ситуаціях. Допомагає знайти відповіді на такі питання: як діяти під час обстрілів, як вижити в окупації чи полоні, як отримати відшкодування знищеного майна, що робити у випадку примусової депортації. А також розповідає про правила поведінки на замінованих територіях, кібербезпеку тощо.

 

Тэги:   Viber Media, Viber

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: