Як Google підтримує освітян України у Всесвітній день вчителя / Все новости / Главная

«Трансформація освіти починається з вчителів» – така тема Всесвітнього дня вчителя 2022, який святкується у світі 5 жовтня. Для українських вчителів, яким за останні сім місяців довелося змінити спосіб роботи та викладання, ці слова набувають зовсім іншого значення.

Українські вчителі та діти продовжують страждати від війни – незалежно від того, чи вони біженці за кордоном, переміщені особи у власній країні чи опинилися в зоні обстрілу. За даними Міністерства освіти і науки України, 2292 заклади освіти були пошкоджені і 309 зруйновані з початку російського наступу в лютому.

Це означає, що двоє з трьох дітей, які проживали в Україні на початок цього року, мали перерви в навчанні, а у деяких з цих дітей взагалі не було доступу до навчання. Враховуючи досвід цих дітей і те, що вони побачили, багато хто з них також травмовані психологічно. Класна кімната, віртуальна чи інша, може допомогти дітям одужати, будучи місцем безпеки, через яке повертаються нормальне життя, цікавість і гра.

Підтримка вчителів України

Щоб допомогти українським вчителям продовжувати викладати, а учням – продовжувати навчатися, Google.org надає ЮНЕСКО 1,2 мільйона євро, щоб 50000 вчителів в Україні змогли здобути психосоціальні навички для підтримки психічного здоров’я їхніх учнів. Це допоможе українським вчителям отримати деякі критично важливі інструменти, які їм потрібні для того, щоб продовжувати викладати у цих складних обставинах. Це є частиною загальної підтримки, наданою Google.org і співробітниками Google у розмірі понад 40 мільйонів доларів США грошової допомоги та 5 000 000 доларів у вигляді пожертв для гуманітарних проектів.

Забезпечення інструментами

Раніше цього року Google оголошував про партнерство з такими організаціями, як Міністерство освіти і науки України та ЮНЕСКО, щоб надати ноутбуки Chromebook школам, допомагаючи вчителям спілкуватися зі своїми учнями, де б вони не знаходилися.

Відтоді виклики для багатьох вчителів ще більше загострилися. Цей навчальний рік розпочався з того, що понад 40% українських шкіл проводили онлайн-заняття для все більшої кількості тимчасово переміщених та травмованих дітей.

Щоб допомогти вчителям спілкуватися зі своїми учнями, де б вони не були, було вирішено збільшити кількість Chromebook з 43 000 і надати 50 000 пристроїв. Завдяки тісній співпраці з ЮНЕСКО та Міністерством освіти і науки України ці ноутбуки Chromebook вже почали надходити. Наразі розпочалися поставки до освітян Дніпропетровщини, а найближчими тижнями їх розповсюдять по всій країні.

Звичайно, війна в Україні також вплинула на студентів університетів і коледжів – багато з них не можуть відвідувати заняття особисто чи в режимі реального часу. Щоб допомогти їм продовжити навчання, Google надає 250 університетам і коледжам шість місяців безкоштовного доступу до преміальних функцій Google Workspace for Education. Ці функції підтримують онлайн-навчання у закладах вищої освіти, дозволяючи університетам проводити зустрічі для до 250 студентів і записувати їх на Диск.

Забезпечення ресурсами

Щоб допомогти українським вчителям адаптуватися до проведення уроків виключно онлайн, Google співпрацює з місцевими партнерами, щоб провести навчання за допомогою серії семінарів і онлайн-матеріалів, зокрема Google Workspace for Education. Нещодавно була збільшена кількість вчителів, які пройдуть навчання до червня 2023 року,  з 50 000 до 200 000.

Google буде продовжувати співпрацю з Міністерством освіти і науки України та сусідніх країн, щоб допомогти тим, хто постраждав від війни в Україні, включно з мільйонами учнів і студентів, які намагаються отримати освіту в цей непростий час.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: