Компанія AB Games та фонд DEEDS4KIDS запустили курс з геймдеву та креативних професій для дітей-сиріт / Все новости / Главная

За менторства міжнародної геймдев-компанії AB GAMES, фонд DEEDS4KIDS відкриває новий напрямок для українських дітей-сиріт. Курс Gamedev, який включатиме все про розробку ігор: арт, наративний дизайн, програмування, геймдизайн тощо. Перший модуль цього курсу стартує в грудні цього року.

Курс впроваджений у співпраці з благодійним проєктом Childhood Without War, який через війну з березня 2022 року евакуював з України у безпечні умови понад 2700 українських дітей-сиріт та осіб, що їх супроводжували. Завдяки проєкту підопічні  отримали новий дім та все необхідне для комфортного життя. В найближчих планах фонду перемістити ще тисячу дітей.

Запуск Gamedev-модулю від DEEDS4KIDS був оголошений на презентації курсу  «Ким я хочу бути? Сучасні креативні професії». Цей тематичний івент відбувся у вигляді мотиваційної зустрічі з Андрієм Шатирко для 230 дітей-сиріт підліткового віку, коли дітям розповіли загалом про специфіку сучасних креативних професій та їх перевагами – можливість опанування професії дистанційно, потрібність, актуальність.

Серед дітей було проведено анкетування про бажання спробувати ту чи іншу професію. Найбільш популярним запитом у дітей стали геймдев (102), онлайн-маркетинг (59),  графічний дизайн (55) та веб-дизайн / веб-девелопмент (51).

На другому місті з майже рівними голосами - онлайн-курс з мови програмування Java від Codegym (38)  https://codegym.cc/,  відео продакшен (37), WEB 3.0, NFT (30).

Найменше зацікавилися фешн дизайном (20).

Відповідно до найвищого запиту у дітей до розробки ігор, команда DEEDS4KIDS вирішила починати з цієї теми.

На першому модулі з Gamedev учасники зможуть опанувати  навички з арту, який будуть створювати у Procreate, й наративного дизайну саме при розробці комп’ютерних ігор.

Період проведення першого модулю – з 3 по 18 грудня 2022 року. А вже 14 січня 2023 року учасники проведуть презентацію своїх робіт. Передбачаються призові місця і відповідні винагороди.

У складі тьюторів залучені спеціалісти компанії AB GAMES, серед яких:

  • Анна Колодейська (2D Character Artist Team Lead),
  • Софія Протченко (2D Background Artist)
  • Ганна Куріна (Senior Narrative Designer, Vandrouka Games).

А також запрошені спікери Олена Ягнишева, Креативний продюсер AB GAMES та Тарас Жуков, Communications & Employee Engagement Specialist, Ubisoft.  Спікери поспілкуються з усіма дітьми, що зареєструвалися на напрямок з розробки ігор,  поділяться власним шляхом у професії. Детально розкриють процес створення ігор: від того, – які спеціалісти залучаються, до того, – які навички потрібні, які загалом ролі  в Gamedev існують. Тобто зацікавлена в створенні ігор дитина зможе легше обрати роль, відповідно до її таланту, схильностям та інтересам.

Надалі планується проводити модулі по гейм-дизайну, програмуванню та ін, продовжувати арт, наратив. Тож Фонд DEEDS4KIDS запрошує приєднуватися!

В AB Games наголошують, що цей соціальний проєкт відкритий для партнерства. "Бажаючих до навчання дітей багато, а у геймдев-компаній є багато що їм надати - від менторства та навчання до фінансової допомоги та технічного забезпечення", - каже Олена Ягнишева, креативний продюсер компанії.

З приводу партнерства можна звернутись за контактом: welcome@deeds4kids.com

 

Тэги:   Образование

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: