Що найчастіше ламається в Айфоні та чому / Все новости / Главная

Будь-яка техніка, навіть найзахищеніша, стає непридатною. Що говорити про такі крихкі пристрої як смартфони. Виробники встановлюють загартоване скло, а користувачі дбайливо ставляться до своїх гаджетів — але смартфон виходить з ладу. Ми зібрали топ компонентів iPhone, які частіше всього ламаються.

Смартфон перестав заряджатися

Поширена причина, з якої користувачі звертаються у сервісний центр — Айфон не заряджається. Тут можливі кілька варіантів:

  • Роз'єм заповнюється пилом — якщо періодично не чистити гніздо Lightning, бруд ущільнюється, перекриває контакти, та вони не замкнуться при підключенні зарядного пристрою.
  • Зіпсувався контролер заряду — дешеві ЗП та кабелі швидше зношують ресурс компонента. Якщо він пошкодився, то просто не буде «бачити» з'єднання з кабелем.

У першому випадку можна впоратися самостійно, головне — не використовувати металеві предмети. Очистіть вхід звичайною зубочисткою. У другому ситуація складніше, контролер доведеться міняти в сервісному центрі, а неякісні шнури та ЗП доведеться замінити на оригінальні або сертифіковані.

Тихий звук з основного або розмовного динаміка

Причина несправності аналогічна попередній — забруднення. Будь-який отвір, включно з решіткою динаміка, збирає пил та інші дрібні частинки. Ми не рекомендуємо очищати грати — можна пошкодити випромінювач.

Скористайтеся додатками, які відтворюють звук на різних частотах. Це допоможе «видути» пил. Спосіб підходить для боротьби незначними забрудненнями. Другий варіант — віднести фахівцям, чищення стоїть дешево та займає 10–15 хвилин.

Екран не реагує на доторкання

Якщо дисплей Айфона «не відповідає», з великою ймовірністю він завис. Від цього не застрахований ні один гаджет — навіть ціна iPhone 14 Pro не гарантує, що пристрій буде працювати без збоїв.

Для розв'язання проблеми перезавантажте смартфон. Натисніть кнопку включення та підвищення гучності (в пристроях з Touch ID — кнопку Home і включення) та тримайте, поки не побачите логотип Apple.

Якщо хард ресет не допоміг, є ймовірність, що пошкоджений дисплейний модуль. Причин кілька: перегрів, падіння, потрапляння пилу та вологи на контакти. Це прямий шлях до спеціалістів.

Які ще деталі ламаються на Айфон

Частими причинами поломки можна вважати камеру та спалах, що не працюють, проблему з мережею та кнопки, які перестали виконувати функції. Такі ситуації виникають через падіння гаджета — якщо екран цілий, це не означає, що внутрішні компоненти залишилися в безпеці.

Те саме стосується потрапляння у воду. Проблеми можуть з'явитися не відразу – через час ви почнете стикатися зі збоями в роботі пристрою. Не варто чекати, доки «бомба сповільненої дії» активується — якщо Айфон потрапив у воду, потрібно швидше віднести його на діагностику.

 

Тэги:   Гаджеты, Apple, iPhone

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: