iPhone 14 проти iPhone 14 Pro: який смартфон вигідніше взяти / Все новости / Главная

Apple випустили серію нових iPhone у вересні 2022 року, й хоча вся увага прикута до великого Plus та флагманського Pro Max, ми хотіли б поговорити про компактні Айфони. Цього року користувачі мають два варіанти: стандартний iPhone 14 та 14 Pro. Розбираємося, який пристрій більш збалансоване.

Дизайн

Якщо ви покладете обидві моделі поруч, ви ледве помітите суттєву різницю в розмірах, але при детальному огляді ви побачите, що Про-версія трохи вище, ніж стандартний iPhone 14. Що насправді відрізняється — це матеріали та дизайн передньої панелі.

Корпус Pro виконаний з нержавіючої сталі, що робить його важче стандартного смартфона, який отримав легкий алюмінієвий корпус. Природно, в очі кидається овальний виріз в» прошке«, який Apple називає «Динамічний Острів».

Переверніть обидва телефони, і ви помітите величезну різницю в камерах, що традиційно для попередніх лінійок iPhone. Стандартна модель оснащена подвійною камерою, розташованою по діагоналі, Про має три об'єктива з великим модулем. 

Екран

Смартфони оснащені 6,1-дюймовим OLED-дисплеєм Super Retina XDR, з майже однаковою роздільною здатністю, підтримкою HDR та Haptic Touch. Але на цьому подібності закінчуються.

В «прошці» використовується технологія ProMotion з адаптивною частотою оновлення до 120 Гц — в два рази вище, ніж в стандартній моделі. Це забезпечує плавну анімацію та прокрутку. Дисплей «прошки» має пікову яскравість в 2000 ніт 1600 ніт при перегляді HDR-контенту. Айфон 14 може досягти пікової яскравості 1200 ніт.

Камера

Існують фізичні та функціональні відмінності в камерах пристроїв. Базовий 14-й оснащений подвійною 12-мегапіксельною камерою з «ширіком» та «надшириком» що стосується моделі Pro, ви як раніше отримуєте три об'єктива: ширококутний, надширококутний і телеоб'єктив.

Про отримав новий 48-мегапіксельний основний сенсор, який використовує бінінг пікселів, щоб пропускати більше світла. У пристрої доступні нічний режим зйомки портретів, макрозйомка й підтримка Apple ProRAW. 

Чип

Між двома моделями існує значна різниця в продуктивності. Apple встановила в базову 14-ку старіший чіп A15 Bionic — той же, який встановлений в 13-й лінійці. Останній чіп A16 Bionic використовується для більш дорогого iPhone 14 Pro. 

Різниця в продуктивності становить 15-20%. Плюс, Про-модель отримає більш тривалу підтримку по, мінімум, на рік. Базова «чотирнадцятка» перестане отримувати оновлення разом із 13-ю лінійкою, яка має подібний процесор.

Чи варто переплачувати за Про

З різницею в 200 доларів «професійний» Айфон 14-й пропонує набагато більше. «Динамічний Острів», дисплей 120 Гц, чіп A16 Bionic або 48-мегапіксельна камера — вагомі аргументи на користь покупки більш дорогого iPhone 14 Pro.

Однак якщо ви вважаєте, що жоден з цих смартфонів вам не підходить, ви завжди можете розглянути дві інші моделі лінійки Айфон 14 Плюс і Про Макс, і знайти свій ідеальний варіант.

 

Тэги:   Смартфоны, Apple, iPhone

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: