Установка Captura видалить з океану гігатонни вуглекислого газу / Все новости / Главная

Компанія Captura, дочірня структура Каліфорнійського технологічного інституту, збирається запустити проект з глобального очищення океану від накопиченого у воді вуглекислого газу. 

Торік вони успішно протестували пробну установку в Ньюпорт-Біч і тепер мають намір побудувати її повнорозмірну версію. Підсумком програми має стати масштабне очищення води і збір двоокису вуглецю як цінної сировини для промисловості.

Принцип роботи системи Captura заснований на запатентованому процесі діалізу морської води. За допомогою енергії від сонячних панелей очищена вода з океану розділяється на рідину і сіль, вона перетворюється на кислоту. Далі кислоту додають до такої ж морської води, що сприяє виділенню з неї вуглекислого газу. Він закачується в резервуари для зберігання, а очищена вода зливається назад в океан.

Після очищення морська вода знову перетворюється на природний накопичувач двоокису вуглецю з атмосфери, тому процес виділення газу можна повторювати чи не нескінченно. 

Розрахункова ефективність роботи однієї установки Captura становить до 100 тонн вуглекислого газу на рік. Технологія дозволяє легко масштабувати процес фільтрації води і збільшувати темпи вилучення двоокису вуглецю з океану.

 

Тэги:   Наука

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: