Які освітні заклади України готують найзатребуваніших ІТ-фахівців / Все новости / Главная

За рік війни кількість ІТ-спеціалістів в Україні збільшилася на 13%. Ця галузь залишається стабільною і приваблює все більше молодих фахівців. Саме тому перед початком вступної кампанії компанія GlobalLogic провела дослідження, щоб визначити, в яких вишах та на яких спеціальностях готуються найбільш затребувані IT-фахівці.

Більшість фахівців GlobalLogic отримали технічну освіту в провідних українських вишах. Серед навчальних закладів, які готують найбільш затребуваних ІТ-фахівців, можна виділити такі: Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського, Львівська політехніка, Харківський національний університет радіоелектроніки та Львівський національний університет імені І. Франка. Оскільки ці виші займають провідні позиції, компанія активно підтримує їхні ініціативи, надає рекомендації щодо оновлення навчальних програм, залучає студентів до співпраці та є партнером 26 провідних вишів в рамках GlobalLogic Education.

«GlobalLogic Education інвестує значні зусилля в розвиток практичних навичок студентів під час навчання в університеті. Так, у 6 навчальних закладах вже створені наші лабораторії. Це спеціально обладнані приміщення, в яких студенти беруть участь у відкритих лекціях і воркшопах, та створюють власні R&D проєкти під керівництвом менторів-практиків. Для ІТ-початківців важливо розуміти, з якими завданнями вони зіткнуться на реальних комерційних проєктах, і наші лабораторії дають змогу цьому навчитися», – повідомив Євген Сакало, керівник університетської програми GlobalLogic.

На посади майбутніх IT-фахівців навчають наступні спеціальності: "Інженерія програмного забезпечення", "Комп'ютерні науки", "Комп'ютерна інженерія" та "Інформаційні системи та технології". Крім того, цінні навички в цій галузі можна отримати за допомогою апаратних спеціальностей, таких як "Вбудовані системи авіоніки" та "Інженерія мікропроцесорних систем".

Узагальнений портрет початківця в галузі IT у 2023 році виглядатиме наступним чином: це випускник Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського, який навчався на спеціальності "Інженерія програмного забезпечення інформаційних систем". Він також може пройти курси GL BaseCamp для отримання додаткових практичних навичок. Ймовірно, цей молодий фахівець розпочне свою кар'єру з посади стажера (trainee) мануального (QA Manual) або автоматизованого (QA Automation) тестувальника. Більшість новачків без комерційного досвіду саме з цих посад починають співпрацю з GlobalLogic. Крім того, у компанії попит на початківців-інженерів знаннями С++ та в області вбудованих систем (Embedded).

«Ще одним важливим напрямом роботи GlobalLogic Education залишається розробка й популяризація власних профільних курсів: GL BaseCamp і GL ProCamp. Вони доповнюють університетську освіту й сприяють швидкій адаптації початківців на реальному комерційному проєкті. В 2022 році компанія розширила перелік навчальних продуктів і познайомила з основами ІТ більше 16 000 українців на відкритих ІТ-курсах», — додає Євген Сакало.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: