Обсяг Р2Р переказів в Україні зростає на 57% в рік / Все новости / Главная

P2P - найшвидше зростаючий сегмент платежів в Україні з річним темпом зростання в середньому 57%. Унікальність його розвитку в Україні полягає в тому, що це основна форма розрахунків за товари та послуги в електронній комерції. Про ці та інші цифри йдеться в дослідженні "Фінтех у цифрах-2023", що було підготовлено Українською асоціацією фінтех та інноваційних компаній (УАФІК) за підтримки міжнародного фінансового сервісу NovaPay.

Основні висновки дослідження:

  • Сегмент платежів є ключовим драйвером розвитку всієї фінтех-індустрії не лише в Україні, але й у всьому світі, куди спрямовано 50% інвестицій.
  • Глобальна електронна комерція стабільно зростає протягом останніх п'яти років, випереджаючи зростання світового ВВП (у середньому на 17% щороку порівняно з 5%).
  • Водночас зростає і частка глобальної електронної комерції у світовому ВВП (з 4,5% у 2017 році до фактичних 6,3% у 2021 році та прогнозних 9,0% у 2024 році).

За словами Андрія Кривошапко, генерального директора NovaPay, ще до війни український фінтех продемонстрував свою присутність на світовому ринку. В 2019 році Україна була світовим лідером у впровадженні ApplePay і GooglePay. Війна знизила рівень інвестицій у цю галузь, але не вплинула на кількість українських фінтех-гравців - вони вистояли на 100%. Більше того, українські фінтех-компанії розпочали експансію до Європи.

За словами Ростислава Дюка, Голови Правління УАФІК, український фінтех вже давно є невід'ємною частиною глобальної фінтех-екосистеми. Кожна третя фінтех-компанія України вже працює на міжнародному ринку, а кожна восьма - на ринку Європи.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: