SoftServe закупить для фронту ще 100 швидких / Все новости / Главная

Благодійний фонд «Відкриті очі» компанії SoftServe придбає та відправить на передову 100 карет швидкої допомоги, додатково до 123 автомобілів, які вже були передані раніше. Благодійний проект Drive for Life. +100 Ambulances був оголошений з нагоди 30-річчя заснування компанії.

За рік війни російські сили знищили 250 автомобілів швидкої, пошкодили 103 і вкрали ще 125, повідомляє Міністерство охорони здоров'я. Україна залучає партнерів та міжнародні організації для оперативного поповнення автопарку екстреної медичної допомоги на фронті. Український бізнес також активно відгукується на потреби захисників.

«З початку повномасштабної війни фонд передав на фронт 123 швидких та автомобілів для медичної евакуації, завдяки яким вдалося надати допомогу та транспортувати понад 5000 поранених. Ми продовжуємо спрямовувати наші ресурси на те, аби допомагати медикам робити свою справу», - коментує співзасновник SoftServe та голова Благодійного фонду «Відкриті очі» Тарас Вервега.

Проєкт вже розпочався з закупівлі чотирьох швидких за кордоном, які незабаром будуть доукомплектовані та відправлені на найнапруженіші напрямки фронту. Перед відправкою автомобілі пройдуть технічний огляд, їх обладнають необхідним медичним приладдям та медикаментами, необхідними для рятування життів. Фонд безпосередньо співпрацює з понад 70 медичними частинами, що дозволяє чітко розуміти потреби медиків та реагувати на них.

«Робота медика на фронті триває цілодобово, і йдеться не лише про медичну допомогу військовим, а й цивільним. На деокупованих і прифронтових територіях лікарняна інфраструктура часто знищена, тож укомплектовані швидкі дозволяють не тільки рятувати поранених; буває, на них швидко доставляють жінок, що народжують, чи людей з важкими симптомами у найближчий госпіталь», - розповідає військовий лікар Іван Кондратенко, з яким уже понад рік співпрацює фонд.

Компанія виділить понад 45 мільйонів гривень на закупівлю швидких, а частину коштів планують зібрати завдяки пожертвам від працівників, клієнтів, партнерів та небайдужих людей. Цього року компанія розширює проєкт, залучаючи співробітників у всіх своїх локаціях - від Мексики до Сінгапуру, від США до Дубаю.

Минулого року, до 29-ї річниці SoftServe оголосив про закупівлю 29 швидких для фронту. Зі зібраних коштів було можливо придбати та передати 71 карету швидкої допомоги та 52 автомобіля для медичної евакуації, а також їх необхідно обладнати.

Всього з 24 лютого 2022 року SoftServe спрямував близько 650 мільйонів гривень на допомогу Україні. Значна частина цієї суми була витрачена на реалізацію проектів Благодійного фонду "Відкриті очі", який допомагає українським захисникам з 2014 року. З моменту російського вторгнення в Україну фонд придбав та передав понад 512 тонн гуманітарної допомоги, більше 30 тисяч пакунків медикаментів та 8,779 комп'ютерних пристроїв, а також забезпечив 22,617 одиниць персонального захисту для тих, хто захищає нашу країну.

 

Тэги:   SoftServe

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: